Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

L.T. (22), osumnjičeni da je neposredni izvršilac ubistva Bojana Mirkovića (34), 12. novembra u naselju Belvil, danas popodne će biti saslušani u Višem javnom tuzilaštvu u Beogradu.

Pored njega, saslušani će biti i osumnjičeni D.K. iz Beograda i F.I. crnogorski državljanin sa Cetinja, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Njih trojica su sinoć uhapšeni, a dvojica osumnjičenih za saučesništvo uhapšena su u subotu. L.T. se tereti da je direktni izvršilac ubistva Mirkovića, D.K. da je saizvršilac, dok se uloga crnogorskog državljanina utvrđuje, saopšteno je jutros iz MUP-a. U subotu su uhapšena I.N. (39) iz Nikšića sa boravištem u Beogradu i B.K. (37) iz Beograda i određen im je pritvor.

Foto: Printscreen/mup.gov.rs

Oni se terete za krivično delo teško ubistvo na svirep i podmukao način saizvršilaštvu, rekla je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna doživotnog zatvora. Mirković je ubijen 12. novembra u garaži zgrade u Belvilu, a ubice su tada uspele da pobegnu. Kod sebe je tada imao lažna dokumenta na drugo ime.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)