Petar Rakočević Foto: Printscreen/YouTube/TVKopernikus

Porodica i prijatelji Filipa L. (18) koji je ubijen pre nekoliko dana na Banjici u Bulevaru oslobođenja kod broja 104, okupiće se danas pre podne na mestu ubistva, uoči sahrane, kako bi skrenuli pažnju države i javnosti na obračune u kojoj su žrtve deca, a koja zbog lošeg sistema skreću u delinkvenciju.

Kako je za portal Nova.rs ranije ispričala sagovornica portala Nova.rs koja je insistirala na anonimnosti, cilj skupa je da se uputi poruka javnosti kako je „ubijeni Filip bio dobar mladić“.

„Cela Srbija mora konačno da vidi da su naša deca koja se pretvaraju u delinkvente, žrtve našeg lošeg sistema i mafije u politiuci „, kazala je naša sagovornica.

Podsetimo, Petar Rakočević, jedan od trojice braće osumnjičenih za ubistvo Filipa L. (18), koje se u subotu oko 17 sati dogodilo u Bulevaru oslobođenja kod broja 104 u beogradskom naselju Banjica, predsednik je desničarskog udruženja „Sve u slavu božiju“, a pre nekoliko meseci poslanik SNS Vladimir Đukanović ga je ugostio u svojoj emisiji „Na kraju dana sa Đukom“.

Foto: Arhiva/Printscreen/YouTube/TVKopernikus

Rakočević je takođe označeni pripadnik navijačke grupe FK Rad, koja se, između ostalog, dovodila u vezu sa prvom „bakljadom“ na krovovima beogradskih višespratnica u vreme vanrednog stanja, a koje je, kao odgovor pobunjenim građanima koji su lupali u šerpe, upriličio upravo Đukanović – na vrhu svog solitera na Banjici.

Beogradska policija uhapsila je u subotu braću Uroša (24) Petra (34) i Radovana Rakočevića (37) zbog sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih sredstava. Oni su, kako se sumnja, u subotu oko 17 sati na parkingu u Bulevaru oslobođenja kod broja 104, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, upotrebom vatrenog oružja ubili Filipa L. (18), dok je teške povrede zadobio Aleksa Đ. (21).

Kao najverovatnije odgovor na ubistvo Filipa, trojica nepoznatih počinilaca pucali su na piljaru “Voćinko” čiji je vlasnik Petar Rakočević, što je potvrdio i njegov otac u izjavama za medije. Takođe, iste noći je bačen i molotovljev koktel na cvećaru čiji je vlasnik sestra uhapšenih.

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare