Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je očigledno da će istraga koja se vodi protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe otkriti nove informacije o njihovom funkcionisanju i neljudskim metodama obračuna, ali i o vezama s različitim državnim i društvenim strukturama i o tome od koga su dobijali logističku podršku.

Komentarišući medijske natpise da su pojedini članovi SNS spremali prevrat protiv predsednika Aleksandra Vučića, Dačić je kazao da to ne može da komentariše, jer nema saznanja o tome, ali da je jasno da će policija, Tužilaštvo i BIA, koji se bave istragom, imati dosta posla da sve “pipke“ koje je Belivukova grupa imala na različitim mestima “stavi u jednu šemu“ kako bi se stekao uvid kako je ta grupa funkcionisala.

Pročitajte još:

„Ima elemenata „inostranosti“, ali i toga da su neki ljudi na različitim funkcijama igrali dvostruke igre, pomagali, žmurili ili bili blagonakloni prema aktivnostima kriminalaca“, rekao je Dačić za TV Pink.

Naglasio je da nije lako boriti se protiv kriminala i da su predsednik Vučić i njegova porodica na udaru, jer, kako je rekao, kriminalci znaju da im opasnost preti sa te strane.

„To je tačka koju kriminalni krugovi gađaju da bi se otupila oštrica“, naveo je Dačić, uz ocenu da se isto dešavalo neposredno pre ubistva premijera Zorana Đinđića.

„Pre toga je najavljeno hapšenje Zemunskog klana… Sve informacije koje „tasteri“ unutar vlasti javljaju kriminalnim grupama, daju inicijalnu kapislu da se preti predsedniku i ugrožava njegova bezbednost“, rekao je Dačić.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar