Foto:EPA-EFE/Arthur Dong/Shutterstock

Brajan Volš, muža Ane Volš koji je od srede optužen za njeno ubistvo, suočava se sa ozbiljnim optužbama, a najnoviji dokazi koje su istražitelji pronašli, mogli bi Volša poslati na dugogodišnju robiju. Ipak, njegova advokatica Trejsi Majner kazala je da je ona drugačijeg stava po pitanju kvaliteta dokaza, te najavila da će se proces voditi u sudnici, a ne u medijima. Jedno od pitanja koja se nameću, a tiče se Volšove odbrane, svakako je da li će se ona zasnivati na njegovim ranijim dijagnozama.

Biološki tragovi, 21 bizarna Gugl pretraga o tome kako se rešiti tela, nepoklapanje u izjavama i direktno navođenje policije na pogrešnu stranu istrage, samo su neki od dokaza koji su se našli u optužnici kojom se tereti za Anino ubistvo. I pored toga, određeni predmeti koji su u međuvremenu pronađeni u kući Volšovih poslati su na dalja veštačenja, poput kućnih papuča na kojima su primećeni tragovi krvi.

I pored toga, Brajanova advokatica Trejsi Majner izjavila je nakon jučerašnjeg saslušanja da će se proces voditi u sudnici, a ne preko medija. Čak iako tužilaštvo smatra da prikupljeni dokazi imaju dovoljnu snagu da se na njima zasnuje optužnica, advokatica Majner je drugačijeg mišljenja.

„Lako je optužiti za zločin i još lakše reći da je osoba počinila zločin. Mnogo je teža stvar dokazati to, što ćemo i videti ukoliko tužilaštvo bude moglo to da uradi. Ja neću da komentarišem dokaze, prvo zato što ću u ovom postupku učestvovati u sudnici, a ne preko medija“, navela je advokatica Majner koja brani Brajana Volša. Objasnila je i da je njeno iskustvo takvo da tužilaštvo, kada ima čvrste dokaze, sa njima ne izlazi u javnost.

Brajan Volš Foto: EPA-EFE/CRAIG WALKER

Zbog ovakvog njenog samouverenog stava otvara se pitanje na čemu će se zasnivati odbrana Brajana Volša. Jedan od pravaca svakako bi mogao biti i taj da je Volš svojevremno boravio u dnevnoj psihijatrijskoj bolnici, što je otkrio blizak prijatelj njegovog pokojnog oca Tomasa Volša. Pojasnio je da je Brajanu svojevremeno dijagnostikovano da je „sociopata“.

„Video sam Brajana kako pokušava da prokrijumčari antikvitete iz Kine. Kada se Brajan suočio sa nadležnim organima, uhvatio se za držač i bukvalno pokušao da ubije četiri ili pet policajaca koji su došli da razgovaraju sa njim o njegovom zločinu. Brajan nije samo sociopata, već takođe veoma ljuta i fizički nasilna osoba“, napisao je doktor Fred Peskatore u izjavi koju je dao pred sudskom zakletvom.

Foto:facebook/privatna arhiva

Ukoliko se ispostavi da je Brajan Volš u trenutku zločina nije bio uračunljiv, postoji mogućnost da će umesto zatvorske kazne dobiti nešto poput obavezne mere lečenja u nekoj psihijatrijskoj ustanovi.

Podsećanja radi, Ana Volš je poslednji put viđena 1. januara u kući u bostonskom predgrađu Kohasetu. Njen nestanak prijavile su kolege, 4. januara, jer se tog dana nije pojavila na poslu. Kada je policija došla do kuće Volšovih, zatekla je Brajana koji je potvrdio priču o nestanku. Ipak, sve što je kazao nakon toga, opisujući kako je provodio protekle dane, ispostavilo se kao laž, zbog čega je četiri dana kasnije, 8. januara, priveden zbog ometanja istrage, a 10 dana kasnije podignuta je optužnica za ubistvo.

Bonus video: Teška nesreća na Mirijevu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar