Brano Micunovic
Foto: Luka Zeković/Vijesti.me

Nikšićaninu Branislavu Brani Mićunoviću, koji je uhapšen u Budvi, na teret se stavljalo i da je ispred Kliničkog centra u Podgorici, na do tada nezabeležen način, iz pištolja ubio ranjenog Radovana Kovačevića u noći između 6. i 7. oktobra 2000. godine.

Kovačević je teško ranjen u noći između 6. i 7. oktobra 2000. u oružanom obračunu u kazinu hotela “Podgorica”, odakle je prevezen do Kliničkog centra. Ubica je uspeo da u trenutku dok su ga iznosili iz kola priđe i naočigled medicinskog osoblja u njega ispali hitac. Mićunović je optužen da je na ulazu u Urgentni blok, iz bezobzirne osvete, ubio Kovačevića. Međutim, 2007. je oslobođen svih optužbi zajedno sa svojim prijateljem Zdravkom Lopušinom.

 

Inače, ime Brane Mićunovića prvi put se doodi u vezu sa nekim krivičnim delom kada je 1983. godine u Nemačkoj ubijen Stjepan Đureković, bivši direktor marketinga INE. Iako se spekulisalo, nikada nije dokazano da iza likvidacije stoji Mićunović.

Koliko je poznato, kroz domaće evidencije osuđenih za krivična dela, Mićunović se ne spominje. Poslednje godine 20. veka proveo je u zatvoru Spuž, jer je bio osumnjičen zbog ubistva, koje se dogodilo pod sumnjivim okolnostima.

Inače, Mićunović je bio vlasnik kockarnice u hotelu „Podgorica“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare