Radenko Bašić Foto:mup.vladars.net

Ministar unutrašnjih poslova u Republici Srpskoj izjavio je da informacija o tome da je ugrožena bezbednost ubijenog načelnika kriminalističke policije Radenka Bašića, koji je ubijen na putu do posla u Prijedoru, nije zvanično prosleđena.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je SIPA u Mostaru imala određenog doušnika koji je imao informaciju da bi moglo doći do ugrožavanja policijskog inspektora i upravo je u toj informaciji pominjano ime Dalibora Railića, pišu banjalučke Nezavisne.

Lukač je potvrdio da je Railić nalogodavac ubistva načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića i da mu je određen jednomjesečni pritvor u drugom predmetu – za organizovani kriminalitet i šverc teških droga.

„Međutim ta informacija je polovinom decembra prošle godine bila u opticaju i na neki način prosleđena kancelariji u Banjaluci ali zvanično nismo dobili tu informaciju. Nije se pominjalo konkretno ime, ali se pominjao Railić kao neko ko traži mogućeg izvršioca za ubistvo policajca“, objasnio je Lukač.

On je kazao da  ne zna zašto im ta informacija nije dostavljena na vreme, te da veruje da su mogli bolje reagovati i možda sprečiti ubistvo.

„Svakako ćemo sprovesti istragu i direktor je već reagovao po tom pitanju. Policijske i obaveštajne agencije moraju razmenjivati podatke“, podvukao je Lukač.

BONUS VIDEO: Blokada Prijedora posle ubistva policijskog načelnika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar