Izvor: Foto: F.Z./N1; mup.vladars.net/

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su sinoć u Banjaluci dve osobe zbog sumnje da su učestvovale u ubistvu Radenka Bašića, načelnika sektora Kriminalističke policije Prijedor, potvrdio je za RTRS direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Kostrešević je rekao da su trenutno uhapšeni na kriminalističkoj obradi i da su nakon hapšenja obavestili Tužilaštvo u Prijedoru i Republičko javno tužilaštvo. Na pitanje da li se zna ko je naručilac, direktorka kaže da policija zna ko je naručilac od dana ubistva i da nije odustala od prvobitne verzije događaja, koju su dokazali.

Kostrešević nije želeo da otkriva više detalja, a ATV navodi da je jedan od uhapšenih, kako se sumnja, direktni izvršilac, odranije je poznat policiji i već je osuđivan za ubistvo.

Radenko Bašić Foto:mup.vladars.net

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenko Bašić je ubijen 21. marta iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani. Ubica mu je prišao s leđa i ispalio mu metak u glavu.

Mediji su ranije objavili da je tokom noći u Banjaluci izvedena velika akcija i da su u toku hapšenje osumnjičenih za učešće u ubistvu, kao i pretresi.

U MUP-u Srpske potvrđeno je da su sinoć izvršili pretrese na više lokacija i priveli više lica.

„Među privedenima su dve osobe koje se direktno dovode u vezu sa teškim ubistvom policijskog službenika“, rekla je portparolka MUP-a RS Mirna Miljanović, piše Klix.ba.

Bonus video: Prijedor pod opsadom posle ubistva policajca

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar