Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Najnoviji slučaj pljačke koju su naoružani lažni policajci izveli jutros na auto putu Beograd - Vranje kada su presreli auto nemačkih tablica i oteli 10.000 evra novi je razlog za apel na oprez građanima Srbije i onima koji u našu zemlju ulaze preko granice.

Podsetimo, razbojnici obučeni u policijske uniforme, naoružani puškama, izveli su filmsku pljačku na pomenutom auto putu tako što su zaustavili automobil nemačkih registracija u kojem su bila dva Albanca i oteli im 10.000 evra.

Lažni policajac je izašao iz audija sa blinkerima.

U decembru su izvedene dve pljačke ovog tipa, a poseban razlog za uzbunu bila je pucnjava u Kumodraškoj ulici u Beogradu, kada je kod privedene osobe pronađena policijska značka koja je pripadala jednom od policijskih sindikata.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/MUP Srbije

Slučaj koji je uzburkao javnost bila je pljačka investitora Saše P. na Zvezdari. Podsetimo, dvojica razbojnika su mu upala u stan na Zvezdari i počeli da viču “Lezi, policija”. Kada su videli da se on  uplašio, vezali su njega i sestru i oteli mu 100.000 evra, a potom ih zaključali u stanu. Policija je tragala za njima skoro dve nedelje, a uhapšeni su pre četiri dana.

Nakon te pljačke, usledio je niz razbojništva koje su počinili lažni policajci, zbog čega su nedavno usvojene izmene Uredbe o izgledu, formi i sadržini službene značke i službene legitimacije. Vladimir Rebić je tim povodom apelovao na sve policijske sindikate da počasne članove, kojima su ranije izdavali značke koje vizuelnim identitetom podsećaju na službene, obaveste da ih vrate i unište, jer će im u suprotnom značka biti oduzeta i biće prekršajno gonjeni.

“Novčana kazna za građanina koji koristi značku koja vizuelnim identitetom podseća na službenu je od 100.000 do 150.000 dinara, a za pravno lice koje proizvodi i stavlja u promet ovakvu značku od 1,5 do 2 miliona dinara”, rekao je Rebić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare