Boško Buha, sin Ljubiše Buhe Čumeta Foto: Facebook

Aleksandar S. saslušan je danas u Trećem javnom tužilaštvu u Beogradu u postupku koji se vodi protiv braće Buha.

„Buha me je udario jednom i ja sam pao i udario glavom. Onda su mi on i Nikola Buha pomogli da se podignem. Nisu me opljačkali, niti uzeli dokumenta. Novac sam pronašao, a dokumenta su mi bila u kući. Dali su mi 200 evra da imam za zavoje, ne znam zašto su mi dali toliko“, izjavio je Aleksandar S. (45), a prenele Novosti, koji je oštećeni u postupku koji se vodi protiv braće Buha za nanošenje teških telesnih povreda. Policija je dvojicu mladih Surčinaca sumnjičila i za razbojništvo, ali to se ispostavilo kao netačno.

Aleksandar S. je opisao da se tog 21. februara oko 16 časova sa dvojicom Buha susreo kod kapije svoje kuće.

„Nešto mi je Boško pričao, pominjao Ivanu Buhu, ali ne znam tačno šta“, ispričao je Aleksandar, koji živi u istoj ulici kao i osumnjičeni i dodao, “ U jednom momentu me je Boško udario u lice, u desni obraz. Pao sam i udario glavom o beton.“

Aleksandar S. je naveo da kod sebe nije imao torbicu, već da je dokumenta i 500 evra stavio u jednu futrolicu, pa u džep od jakne. Na to je bio zaboravio. Posle je, kako je pojasnio, jaknu, dokumenta i novac pronašao u svojoj kući.

„Ja sam iste večeri obavestio policiju da sam pronašao novac i dokumenta“, ispričao je Aleksandar S.

Boško Buha je ranije izjavio da je tog dana sa bratom od strica Nikolom otišao da pita Aleksandra S. zašto obilazi kuću njegovog oca Ljubiše i fotografiše je. Interesovalo ga je i da li te slike šalje njegovoj bivšoj supruzi Ivani Tulović.

Ljubiša Buha Čume Foto: Mup Srbije

„Opsovao mi je majku i ja sam se iznervirao i udario sam ga rukom“, izjavio je Boško Buha i dodao: „Kada je pao, Nikola i ja smo mu pomogli da ustane. Nisam nameravao da ga povredim.“

Nikoli Buhi je ukinut pritvor i protiv njega je postupak obustavljen, dok je njegov brat Boško zadržan zbog sumnje da bi mogao da ponovi delo. Aleksandar S. je ispričao da je jedno vreme radio kod Ljubiše Buhe Čumeta, kao obezbeđenje. Pojasnio je i da je njegov rođeni brat ovom Surčincu postavio video-nadzor na kuću.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram