Sombor Mesto Zločina
Foto: Nova.rs/video

Tragedija koja je zadesila Sombor ne prestaje da zgražava javnost, kao i meštane u čijem se gradu krvavi zločin dogodio. Zdravko Goranović je na hladnokrvan način ubio suprugu Miru i ćerke Anastasiju i Anabelu, a potom se obesio. Komšije u razgovoru za Nova.rs ističu da su za Goranovića svi u ulici znali, da je imao više problema sa zakonom, kao i da se leti čulo kako bije i maltretira svoju ženu Miru, ali niko nije smeo da reaguje.

Goranović je u sukob sa zakonom po pričama komšija, došao iz benignog razloga. Naime, nije hteo da plati porez na imanju.

„On je bio tvrdoglav čovek i terao je po svome. Mira ga je opominjala da porez treba da plati, ali on nije hteo. Zbog toga je podneta protiv njega krivična prjava, on je u dvorište tužioca Šakića podmetnuo lažnu kašikaru i preteće pismo. Posle toga je uhapšen, ali se nije opametio“, priča jedna od komšinica iz ulice.

Zdravko je bio sklon nasilju i maltretirao je porodicu.

Pročitajte još:

„Čuli smo leti, kad su otvoreni prozori, galamu i buku, jauke. Znali smo da bije Miru, ali nismo smeli da reagujemo. Mira je samo ćutala i trpela, čak ni rođenoj majci nije ispričala sve što se dešavalo“, kaže jedna komšinica.

Na kraju, ni Mira više nije mogla da trpi teror i prijavila je ceo slučaj policiji. Zdravko je uhapšen zbog porodičnog nasilja.

„Jedno vreme ga nije bilo tu, bio je u pritvoru, ne znam zašto su ga pustili, trebalo bi da odgovara psihološkinja koja je procenila da je bezopasan. Znam da je imao zabranu prilaska, ali i da je viđen na ulici kako priča sa ćerkom. Ne znamo ko ga je pustio u kuću, da li je preskočio ogradu, našao vrata otvorena ili je molio nekog od ukućana da ga puste.“, navodi jedna od stanarki ulice Sime Šolaje.

Komšije su videle gust crni dim i shvatili da se nešto dešava, ali bilo je već kasno. Po jednoj verziji događaja, sin Marko, koji nije živeo sa njima, zvao je telefonom, ali mu se niko nije javljao. Navodno je on otišao na lice mesta i video šta se desilo i zvao policiju.

Navodno, Zdravko je bio osuđivan na tri godine zatvora, ali ubrzo i pušten. Dok je bio na slobodi, čekao je da mu se izrekne nova kazna.

Njegovu porodicu, naročito brata, svi hvale i kažu da su izuzetni ljudi.

BONUS VIDEO: Sombor: Mesto Zločina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare