Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U podgoričkom Višem sudu ove sedmice odlaže se određen broj suđenja po predmetu SDT-a zbog odsustva specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića. Prema nezvaničnim informacijama, razlog odsustva je saslušanje Veljka Belivuka i njegovih saradnika koje je organizovano da se sutra održi po zamolnici SDT-a Crne Gore, potvrđeno je za portal Dan od više izvora iz istrage i SDT-a.

Povodom toga, specijalni tužilac Saša Čađenović otputovao je u Beograd, piše Dan.

Reč je o proširenju istrage protiv Belivuka, Miljkovića i Jankovića, a pod lupom se nalazi i izvesni Živković, koji se ne pominje u optužnici koja je podignuta protiv kriminalne grupe vođa navijača.

Pomenuti predmet zaveden je kao proširenje istrage, a pominje se i novo lice – Živković, koji se ne nalazi u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je ranije podignuta protiv kriminalnog klana.

Pročitajte još:

Podsetimo, SDT donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Belivuka, Miljkovića, J. N. i Ž. R. zbog sumnje da je Belivuk na teritoriji te zemlje stvorio kriminalnu organizaciju koja je sada osumnjičena za dva ubistva – Damira Hodžića i Adisa Spahića, Hodžićevog šuraka.

Pored optuženih vođa navijača, istraga se odnosi na Jankovića i Živkovića.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihove kriminalne grupe terete se, prema navodima optužnice koja je podignuta, za brojna krivična dela počinjena na teritoriji Srbije, među kojima su i brutalna ubistva. Optužnica je podignuta za zasad pet likvidacija, a izvesno je da u prethodnom periodu došlo do proširenje istrage.

BONUS video: Majka žrtve Belivukovog klana ne zna ništa o sinu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar