Crnogorska policija
Ilustracija Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Ivan Vujović izašao iz zatvora u Bijelom Polju 11. decembra pošto je odslužio kaznu za ubistvo Radomira Savovića.

Srpskoj javnosti je postao poznat 2016. godine kada je u kafiću „Đura bar“ u Venizelisovoj ulici na Dorćolu u Beogradu teško ranio Darka Bulatovića, sina tadašnjeg direktora Zajednice superligaša Srbije Vladimira Bulatovića.

Pročitajte još:

Vujović je pre toga pobegao iz Crne Gore, iz zatvora u Bijelom Polju, a utočište je našao u srpskoj prestonici. U julu 2016. u kafiću „Đura bar“ došlo je do verbalnog sukoba njega i Darka Bulatovića, da bi u jednom trenutku Vujović potegao pištolj i ispalio nekoliko metaka u Bulatovića, a potom je pobegao.

Kasnije se, po pisanju medija, ispostavilo da je do skuoba došlo jer je Vujović dobacivao nekim devojkama u kafiću a Bulatović je stao u njihovu zaštitu i ranjen je u stomak. Ranjeni mladić je nekoliko puta operisan i uspeo je da preživi ranjavanje.

Konjarnik, pucnjava, muškarac pucao na policiju, policija
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ivan Vujović je posle te pucnjave pobegao u Nemačku, a osim crnogorske, za njim je međunarodnu poternicu tada raspisala i srpska policija. Upravo zahvaljujući saradnji srpske i crnogorske policije, informacije o kretanju Vujovića prosleđen je na kraju nemačkoj policiji.

Vujović je i uhapšen u Nemačkoj 2016. godine u gradiću blizu granice sa Holandijom. Tom priliko zaplenjeno je i 6 kilograma heroina. Vujović je osuđen za šverc droge, a potom je izručen Crnoj Gori, jer je tamo počinio teže krivično delo. Vraćen je u zatvor u Bijelom Polju, gde je odslužio kaznu zatvora do kraja, do 11. decembra, kada je pušten.

Foto:Shutterstock

Iz tog istog zatvora Ivan Vuović je pobegao na spektakularan način pre skoro tačno 6 godina, u decembru 2015. godine. On je tada napao, savladao i razoružao zatvorskog čuvara od koga je oteo pištolj. Uz pretnju oružjem izašao je iz zatvora, a napolju su ga čekali pomagači uz čiju je pomoć pobegao uprkos policijskoj blokadi.

Osuđen je zbog ubistva Radomira Savovića ispred zgrade televizije Crne Gore u Podgorici, u maju 2008. godine. On je Savovića ubio iz osvete, jer ga je Savović nekoliko meseci pre toga pretukao u jednom kafiću u Budvi. Navodno, Vujović je kobnog dana primetio Savovoića u jednoj piceriji, sa;ekao ga je u zasedi i dok je Savović prelazio ulicu, prišao mu sa leđa i pucao mu u glavu.

 

BONUS VIDEO: Hapšenje zbog dilovanja marihuane

 

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar