Ilustracija Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Slučaj jezivog ubistva kanadske državljanke srpskog porekla Ljiljane Simić (54), čije je telo pronađeno septembra prošle godine u Crnoj Gori nakon 12 dana potrage, ponovo je aktuelizovan jer je u četvrtak Crnoj Gori iz BiH izručen Zoran Marić (47), optuženi za ubistvo.

Kako je saopštila „Vijestima“ portparolka podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović, nakon ekstradicije, saslušan je pred nadležnim sudijom, nakon čega mu je određen pritvor.

Marić je 20. septembra 2020. godine uhapšen u Republici Srpskoj, a dan ranije lisice na ruke u Herceg Novom stavljene su Radomiru Deliću (36), takođe optuženom za taj zločin.

Foto:E-Stock/Petar Jovanović

Nestanak i potraga

Telo Simićeve pronađeno je 18. septembra u selu Mokrine kod Herceg Novog, nakon što je njen bivši suprug Vladimir Krstanović 6. septembra prijavio njen nestanak. On se tada obratio „Vijestima“ i rekao da je njegova bivše supruga poslednji put viđena 5. septembra u Kotoru, dok je s koferima u rukama napuštala stan…

Tada je napisao da Simić godišnje provodi sedam ili osam meseci u Kotoru, a da je ostatak godine u Kanadi s decom i porodicom.

„Ljiljana je uplatila avionsku kartu za 6. septembar 2020. godine. Imala je let iz Dubrovnika, s polaskom u 9.30 ujutru… Nije sela na taj let i gubi joj se svaki trag. Stupio sam u kontakt s policijom u Kotoru… Da je propustila avion sigurno bi se javila meni, našoj deci ili familiji”, napisao je tada Krstanović.

Istovremeno je napisao da su im čudne finansijske transakcije s kartice koju je koristila njegova bivša supruga, a o čemu njihovoj kćerki stiže izveštaj.

„Pregledali smo sve račune u zadnjih šest meseci. Ljiljana je trošila mesečno oko 4.000 dolara. U zadnjem mesecu je pazareno i više puta podignut je novac s kartice – potrošeno je i izvađeno skoro 17.000 dolara. Viza centar je ugasio taj račun, dok im se Ljiljana ne javi. Ona nikada nije bila bez novca, niti je podizala u kešu veliku sumu novca”, rekao je tada.

Sve ove informacije ukazivale su nadležnima da se sa Ljiljanom Simić dogodilo nešto sumnjivo. Raspisana je potraga koja je trajala sve do 18. septembra, kada je njeno telo u užasnom stanju i sa brojnim povredama pronađeno u selu Mokrine, nadomak Herceg Novog.

Simićeva pre ubistva mučena

Njen bivši suprug ispričao je nakon što je telo pronađeno, da je Ljiljana pre ubistva brutalno pretučena i da mu je to kazala inspektorka koja radi na tom slučaju.

“Rekla nam je da su nalazi pokazali da je Ljiljana pred smrt bila prvo prebijena, nakon toga je zadavljena. Pokušali su i da zapale njeno telo, kako bi pokušali da izbrišu svaki trag”, rekao je on. Dodao je da je doskorašnji partner njegove bivše supruge identifikovao Ljiljanu Simić…

Prerušavali se u ženu koju su ubili

Tada jezivi slučaj ubistva nesrećne žene dobio filmski obrt! Naime, zbog ubistva ove 54-godšnjakinje policija je Višem državnom tužilaštu podnela krivičnu prijavu protiv dve osobe. Osimnjičeni su četrdesetsedmogodišnji Zoran Marić i devet godina mlađi Radomir Delić.

Međutim, pregledom sigurnosnih kamera tokom istrage se pojavila još jedna osoba. Reč je o Novljaninu Draganu Todiću koji se maskirao u žensku osobu i namerno se šetao ispred nadzornih kamera na zgradi u kojoj je stanovala ubijena žena, kako bi se stekao utisak da je ta kanadska državljanka i dalje živa.

Na taj način, prema pouzdanim informacijama koje je otkrio izvor „Vijesti“, on je nakon zločina pružio pomoć Mariću i Deliću.

Foto: Shutterstock/Pensioner

“Nakon ubistva, on je zajedno sa osumnjičenim Marićem ulazio u stan Simićeve a za to vreme na sebi je imao šešir i bio je ogrnut plavom tkaninom. Tako maskiran, on se više puta šetao sa Marićem ispred kamera. Na prvi pogled pregledom tih snimaka moglo bi se i zaključiti da je reč o ženi, ali pažljivijim pregledom, jasno je da je reč o muškarcu jer se na pojedinim kadrovima jasno vidi da je reč o muškim nogama i da na sebi ima patike“, objasnio je tada izvor ovog crnogorskog portala.

Uprkos tome što se sumnjiči da je pomagao navodnim ubicama, slučaj protiv Tošića prosleđen je kotorskom Osnovnom sudu iz kog su tada saopštili da se on saslušan

Obdukcioni nalaz pokazao je kasnije da telo nije zapaljeno kako se najpre mislilo, već da su tragovi koji su ukazivali na to zapravo nastali usled truljenja tela.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar