Crnogorac uhapšen u Gracu sa heroinom koji vredi milione

Hronika 28. maj. 202110:56 > 10:59
Podeli:
Zaplenjen heroin luka Ploce Hrvatska
Zaplenjen heroin Foto:PU dubrovačko-neretvanska

U Gracu je uspešno sprovedena velika akcija protiv narko-kriminala, tokom koje je uhapšen crnogorski državljanin Aleksandar G. (52), koji se dovodi u vezu s međunarodnom narko-bandom.

U okviru međunarodne akcije, uhapšena su ukupno tri lica, jedan osumnjičeni u Austriji i još dva u Hrvatskoj, a radi se o heroinu u milionskoj vrednosti. Prema pisanju bečkog „Kronen cajtunga“, Beč i Grac su postali čvorište za narko-kriminal, zbog čega su u Austriji delovali i prikriveni agenti američke DEA. Istraga u ovom slučaju počela je nakon zaplene 1,2 tone kokaina februara prošle godine u Italiji. Ta „roba“ bila je namenjena za Evropu, a zauzvrat je heroin iz Irana trebalo da se isporuči u Njujork.

DEA je s tim u vezi poslala prikrivene pripadnike u Evropu, kako bi minirali ovaj ilegalni posao. Pripadnici DEA uspeli su da se prikažu kao zainteresovani kupci, koji bi da otkupe najmanje 135 kilograma heroina, a dogovor je pao da se taj posao obavi u Gracu. Tom prilikom je uhapšen Crnogorac Aleksandar G., koji živi u Beču, a koji se brani ćutanjem.

Policiji, međutim, brigu zadaje gde je nestala droga koja je za 2,6 miliona evra „promenila“ vlasnika, i trebalo da dospe u SAD. Polazi se od toga da je droga uskladištena negde u Gracu, zbog čega je DEA pokrenula akciju potrage u saradnji sa austrijskom policijom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar