Foto: Shutterstock

Austrijska policija uhapsila je šest srpskih državljana zbog sumnje da su u laboratorijama u Beču proizvodili narkotike, pišu mediji.

Kako prenosi Kurir, Srbi su privedeni nakon što je policija pronašla nekoliko laboratorija za uzgoj marihuane, čija vrednost dostiže 240.000 evra. Inače, ova grupa je praćena od februara ove godine, a prvi su uhapšena dvojica naših državljana, starosti  22 i 26 godina.

„Praćeni su izvesni period, jer su bili sumnjivi. Srbi su razradili ozbiljnu šemu prodaje droge. Drogu su proizvodili u svojim kućnim laboratorijama, a prodavali su je isključivo većim dilerima, koji su je potom puštali u uličnu prodaju. Policija je prilikom pretresa nekih stanova, koje su koristili uhapšeni, pronašla više od 13 kilograma osušene marihuane i još 465 stabljika“, piše taj portal.

Kako prenose, prilikom hapšenja pronađen je i kokain, kao i veća svota novca. Zaplenjeno je 7.500 evra u kešu nađeno je kod uhapšenih, 13 kilograma osušene marihuane oduzeto, 465 stabljika nađeno u laboratorijama, dok se laboratorije za proizvodnju marihuane procenjuju na 240.000 evra.

Inače, ova grupa je duže vreme delovala po dobro utvrđenom principu rada.

„Srbi su naizmenično radili u tim laboratorijama, a svaki je imao svoje zaduženje. Inače, struju za laboratorije krali su od stanara zgrade, koje su oštetili za oko 44.000 evra“, preneli su mediji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar