Ilustracija Foto: Zoran Lončarević

Na putevima u Srbiji za samo tri dana poginulo je čak 14 osoba prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova! A među glavnim uzrocima saobraćajnih nesreća su prekoračenje brzine i nedržanje rastojanja od vozila ispred sebe, mada su, posebno vikendom, česti i udesi koje izazivaju vozači pdo dejstvom alkohola.

U noći između subote i nedelje, mladići Aleksandar Ž. (21) iz Pejkovca i Danilo C. iz Samarinovca, preminuli su na licu mesta u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na putu Prokuplje – Žitorađa kod sela Lukomir. Vozač automobila Aleksandar J. (26), podlegao je povredama u KC Niš, gde su se lekari borili za njegov život nakon nesreće.

Mladići su se te večeri vraćali sa veridbe zajedničkog druga. Oni su bili u vozilu marke „opel“, koje je prešlo na suprotnu stranu kolovoza i direktno se sudarilo sa šleperom.

U ovoj nesreći, lakše su povređeni Aleksa C. (19) koji je u trenutku nesreće bio na mestu suvozača i Anđela Marković (22) koja je sedela iza njega.

Četvorogodišnja devojčica M. K. iz Mataruške Banje kod Kraljeva poginula je juče oko 16.10 časova u saobraćajnoj nesreći u ataru sela Vukašinovac, na putu Aleksinac-Ražanj. Do tragedije je došlo na deonici puta od Vukašinovca ka Deligradu nakon što je automobil marke „sitroen“ niških registarskih oznaka, kojim je upravljao vozač iz Ražnja star 26 godina, udario dete koje je istrčalo na kolovoz.

„Devojčica je bila sa majkom i stricem u drugom automobilu, koji se zaustavio pored puta da bi dete izvršilo nuždu. Kada su se vraćali iz polja ka automobilu zaustavljenom kraj puta, devojčica je istrčala na kolovoz i na nju je naleteo „sitroen“ koji se kretao iz pravca Aleksinca ka Deligradu. Od zadobijenih povreda devojčica je stradala na licu mesta“, rekao je izvor.

Foto:Shutterstock

Mladić Nemanja P. (24) stradao je, a dve osobe su povređene, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se između subote i nedelje desila na magistralnom putu Novi Pazar – Golija, u selu Prćenova. Prema nezvaničnim informacijama, Nemanja P. je bio putnik u džipu “volksvagen tuareg” kojim je upravljao L. K, a sa njima je bila još jedna devojka koju su hteli da povezu do kuće.

U dve odvojene nesreće, dva lica su u nedelju 13. septembra, poginula u Topličkom okrugu, za nešto više od sat vremena. Obojica stradalih su bili na traktorima. Prvo lice je nastradalo u kuršumlijskom selu Štava, a drugo iznad Blaca na planinskom putu.

A. G. (17) iz Kraljeva i P. N. (16) iz sela Gračac kod Vrnjačke Banje poginuli su u petak uveče, na seoskom putu u selu Gračac, kada su motorom sleteli u kanal pored puta i udarili u kapiju dvorišta. A. G. je preminuo na putu ka bolnici, dok je P. N. preminuo dva sata kasnije. Oni su se kretali brzinom od oko 130 kilometara na sat, a u trenutku udara kaciga mladića se raspala.

Istog dana, u petak 11. septembra vozač taksija poginuo je u saobraćajki u Kragujevcu, kada je putnički autobus iznenada prešao u levu traku i pokosio ga dok je stajao pored svog automobila. Telo taksiste završilo je ispod točkova.

Tokom prošle nedelje, nesreće su se nizale jedna za drugom. Život su izgubili I.I. (42) iz okoline Aleksinca u saobraćajnoj nesreći na putu od Novog Sela ka selu Lalinac kod Niša. Do tragedije je došlo kada je I. I. upravljajući vozilom „fiat punto“, krećući se iz pravca Novog Sela, prešao na levu stranu kolovoza i direktno se sudario sa kombijem marke „mercedes“ koji mu je dolazio u susret.

Motociklista Ivan S. (25) iz Sefkerina poginuo je u blizini Pupinovog mosta, u četvrtak prošle nedelje, kada je sleteo sa puta i udario u banderu. U popodnevnim satima istog dana dogodio se težak lančani sudar sedam automobila i kamiona na putu Vreoci-Aranđelovac kod Lazarevca u kom je povređeno devet osoba, od kojih jedna teže.

Teška saobraćajna nesreća kod Dobanovačke petlje, dogodila se 9. septembra, u kojoj su poginuli trudnica Smiljana Trivić (35) iz Sremske Mitrovice i njen kolega Predrag Gemović (41), dok su Alen L. i Kristijan S. povređeni, kada se automobil zakucao u parkirani kamion, prepričava kolega kamiondžije. Nastradala žena i trojica muškaraca bili su u automobilu „pežo“, koji je otpozadi udario u kamion u zaustavnoj traci u smeru ka Beogradu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar