Aida Ćorović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Aida Ćorović, aktivistkinja koja je danas privedena nakon gađanja murala Ratku Mladiću, za naš portal objašnjava kako se dogodio ceo incident i kako je izgledao trenutak privođenja.

Ćorović kaže da je do odluke da gađa mural došlo spontano.

„Koleginica Jelena Jaćimović i ja smo videle da se ništa ne dešava i mi smo nekako spontano donele odluku da bacimo par jaja. Na nas su se kao kamikaze zaleteli neki momci, nije se znalo ko su. Ja sam počela da vičem na njih, oni su krenuli da nas vuku, čupaju. Prepoznala sam glas pisca i mog divnog prijatelja Vlade Arsenijevića koji se zakačio na nas i vikao im ‘Pustite ženu’ „, objašnjava Ćorović.

O ljudima koji su je priveli kaže da je isprva mislila da su navijači.

„Ja sam pitala ko su, šta su, oni su pritom navlačili kape na glavu. Shvatila sam da su navijači, mislila sam da će negde da me odvuku. U jednog trenutku sam zaista mislila da ću dobiti batine. Srećom, rekli su da su policija i da to rade za moje dobro. Ja sam pokušala da se oduprem, držala sam se za neku banderu, oni su čupali, vukli, baš je bilo onako neprijatno“, pojašnjava Aida trenutak privođenja.

Kaže da su u policiji bili vrlo ljubazni, korektni, te da su se izvinjavali. Kao razlog privođenja istakli su remećenje javnog reda i mira.

Za najavljeni protest ispred Doma sindikata kaže da zajedno sa dugogodišnjim prijateljicama i saradnicama iz „Žena u crnom“ ide da ga zajedno podrže.

„Idemo sada do Doma sindikata. Do murala nećemo sad za sada, verovatno ćemo se ovih dana organizovati“, kaže aktivistkinja.

„Ovo je šamar jednoj državi, da mene građanku privode, a neke momke koji crtaju te murale jednom monstrumu i osuđenom ratnom zločincu, kao da je najveće blago, ne privode, a da mi budemo privođene. To govori o ovoj državi mnogo više nego o nama“, zaključuje Ćorović.

 

****

Bonus video: Privođenje Aide Ćorović zbog „skrnavljenja“ murala Ratka Mladića

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare