Foto:MUP Republike Srbije/Ilustracija

Policajci Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i poreska utaja.

Policija je uhapsila A. K. (48), odgovorno lice firme koja se bavi prodajom aparata za zavarivanje u Subotici, koja se tereti da je izvršila krivična dela poreska utaja i pranje novca, kao i D. K. (50), M. Đ. (38) i D. Đ. (48), koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je A. K., u periodu od 2016. do 2019. godine, radi izbegavanja plaćanja poreskih obaveza davala lažne podatke i podnosila poreske prijave van zakonskih rokova.

Postoje osnovi sumnje da je ona, u istom vremenskom periodu, izvršila više neosnovanih prenosa novca sa poslovnog računa firme na svoj račun, kao i na lične račune D. K., M. Đ. i D. Đ., koji su taj novac podizali i vraćali A. K.

Kako se sumnja, da bi prikrila neosnovan prenos novca osumnjičena A. K. je sačinjavala lažne bankarske izvode i dostavljala ih knjigovodstvu firme čime je evidentiran netačan promet novca na poslovnom računu.

Takođe, A. K. je u periodu od decembra 2018. do maja 2019. godine u više navrata sa poslovnog računa firme neosnovano podizala novac.

Sumnja se da je A. K. ovim radnjama pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 104.464.637 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar