Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Stanovnici Karaburme u Ulici Marijane Gregoran protestuju od sinoć u znak nezadovoljstva zbog odluke Prvog osnovnog suda u Beogradu da vozač, koji je pregazio devetogodišnjeg dečaka, bude pušten na slobodu. Građani zahtevaju da se osumnjičeni za udes pritvori, ali i sudija, koja je donela odluku o puštanju na slobodu, kazni.

„Zahtev je da čovek koji je počinio ubistvo, a pre toga je osuđivan za iste krivične prekršaje, devet meseci zatvora, šest meseci zatvora, uhapsi. Noć pre toga udario je u blizini Karaburme automobil penzionera, pobegao s lica mesta, da bi sutradan pokosio dva dečaka, od kojih je jedan, Stefan, koji ima devet godina, preminuo. Pre svega, mora da se izvede na sud, da se sudi kako dolikuje našim zakonima“, rekla je jedna od prisutnih.

Devetogodišnji dečak koji je teško povređen kada je na njega i njegovog mlađeg brata naleteo automobil na Karaburmi umro je u bolnici.

Građani su gnevni jer je sud pustio osumnjičenog za smrt Stefana da se brani sa slobode

Posted by Probudi se on Thursday, July 22, 2021

Istakla je da građani traže odgovornost krivca za nesreću.

„Ovom prilikom, tražimo krivičnu odgovornost za sudiju, ukoliko to ne uradimo, ovo je zeleno svetlo za svakog ko počini krivično delo i ubije nekog na ulici, danas je to Stefan, sutra vaše dete, može nesmetano da pobegne s lica mesta, da se brani sa slobode, da bude u bekstvu. Sud je tu da nas brani kao građane, a ne da podriva sistem i ovim se traži krivična odgovornost za sudiju, ja se nadam da je ona majka, pitanje je da li bi ona skupljala delove svog deteta s ulice. Kao majka, ja se vas grozim kao osoba“, rekla je ova žena i dodala:

„Ovo je dosta, dosta je da nas ubijate na ulicama“, rekla je ona za emisiju Probudi se na televiziji Nova S.

Podsetimo, mališan je juče podlegao teškim povredama koje je zadobio, dok se njegov brat trenutno nalazi u bolnici.

BONUS video: Okupljeni građani na Karaburmi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare