Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Požar u ulici Radoja Domanovića na Zvezdari još uvek nije lokalizovan, ali je širenje vatre sprečeno, rekao je Luka Čaušić, v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik sektora za vanredne situacije.

„Trenutno se radi na lokalizaciji, 35 vatrogasaca je ovde. Gašenje se vrši  iznutra i spolja. Ne možemo da kažemo da je lokalizovan, ali možemo da kažemo da je zahvaljujući požrtvovanosti ovih ljudi sprečeno širenje. Dva vatrogasca su prevezena na VMA, u požaru nema stradalih i povređenih, naše kolege su dobro. Jako je loša konfiguracija terena. Nismo odmah mogli da započnemo gašenje zbog nepropisno parkiranih vozila. Još uvek ne možemo da kažemo šta je uzrok požara, ali mogu da kažem da je požar izbio na jednom klima uređaju“, rekao je Čaušić.

Luka Čaušić
Luka Čaušić Foto: Printscreen/YouTube/MUP Republike Srbije

POGLEDAJTE JOŠ:

Požar na Zvezdari je, kako saznaje Nova.rs na licu mesta, izbio na poslednjem spratu, na potkrovlju. Komšije navode da je uzrok klima, odnosno da se zapalio freon.

„Jako sam se uplašila iako nisam u toj zgradi već u susednoj. Uopšte nije bilo prijatno kad smo videli toliki plamen. Odmah sam ugasila sve u kući, zatvorila prozor i strčala napolje kao i druge komšije“, rekla je za Nova.rs komšinica koju smo zatekli na licu mesta.

Zvezdarski dim se i dalje širi ulicama, a gašenje požara je u toku. Kako nam je ispričala komšinica, vatrogasci su imali problem da svojim kamionima prođu do te zgrade zbog parkiranih automobila. Oni trenutno koriste dizalicu kako bi došli do krova stambene zgrade, s obzirom na to da je požar izbio na poslednjem spratu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar