Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Mladić koji je zadobio teške telesne povrede u saobraćajnoj nesreći u kojoj je smrtno stradao njegov drug Uroš Josipović, u stabilnom je stanju, rečeno je danas portalu Nova.rs u kragujevačkom Kliničkom centru. Prema rečima našeg sagovornika iz te zdravstvene ustanove, on je dovezen u tu kliniku sa teškim povredama glave i grudnog koša i bio je životno ugrožen.

„Imao je hematom na glavi, izvršili smo hiruški zahvat i sada je van životne opasnosti. Čak je počeo ida ustaje da šeta. Nadamo se da će oporavak teći u dobrom pravcu, te da će uskoro biti upućen na kućno lečenje“, naveo je naš izvor.

Podsećanja radi, nesreća se dogodila 6. marta u večernjim satima kada je vozilo marke „folksvagen polo“ koje se kretalo iz pravca Čačka ka Konjevićima, iz za sada nepoznatih razloga prešlo u suprotnu traku, uletelo u kanal i udarilo u betonsku cev. Nakon toga, vozilo se odbilo i preletelo preko ograde čija je visina oko 1,5 metara.

Tom prilikom smrtno je stradao Uroš Josipović koji se nalazio, po rečima našeg sagovornika iz policije, na zadnjem sedištu. Treći mladić, koji je upravljao vozilom je zadobio lakše telesne povrede i otpušten je iz Opšte bolnice Čačak na kućno lečenje. Ova trojica devetnaestogodišnjaka su bili najbolji prijatelji.

Inače, nakon ove velike tragedije od Uroša Josipovića su se oprostili maturanti čačanske Gimnazije, brojni članovi porodice, prijatelji i Čačani koji su 8. marta sa centralnog gradskog trga grada pored Morave pustili na hiljade belih balona ka nebu.

Kako su nam rekli njegovi drugovi nastradali mladić je bio divan prijatelj, a maštao je, zajedno sa njima, o odlasku na fakultet.

Protiv mladića N.D. koji je upravljao automobilom biće podneta  krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar