Foto:Tetra Images / Tetra Images / Profimedia

Organizacija civilnog društva Crta saopštila je danas da je uputila Republičkom javnom tužilaštvu podnesak za pokretanje postupka u kojem će se ispitati navodi o umešanosti Crte u pokušaj državnog udara i ubistva predsednika države, a koje su, kako se ističe u sopštenju, u Narodnoj skupštini izneli poslanici SNS Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić.

Crta poziva tužilaštvo da u svojstvu svedoka pozove narodne poslanike da objasne optužbe koje su izneli i kojima su direktno označili Crtu kao „saučesnika u zaveri protiv držvanog poretka“ i iznesu ako imaju saznanja i dokaze za to pred tužiocima.

U suprotnom, kako se navodi biće jasno da oni, zaštićeni poslaničkim imunitetom neodgovorno i neosnovano crtaju mete na pojedincima i organizacijama, navodi se u saopštenju Crte.

Iz te organizacije navode da su opasne optužbe protiv njih i Krika samo najnovjiji, kako navode, u nizu institucionalnih napada na civilno društvo i nezavisne medije koji se, smatraju, može iz skupštinskih klupa preneti „na teren“ i ugroziti bezbednost novinara, aktivista i svih drugih kritičara vlasti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare