Čume nije došao da svedoči za prvu otmicu zemunaca

Hronika 23. mar. 202110:51
Podeli:
Foto: Mup Srbije

Nekadašnji svedok saradnik tužilaštva Ljubiša Buha Čume nije danas došao da svedoči na suđenju optuženima za razbojništvo uz kidnapovanje studenta Novaka Stevanića (22) 1997. godine, koji se nakon toga ubio. Na suđenju se nije pojavio ni jedan od optuženih Goran Ristić, pa je suđenje odloženo za 27. maj, kada će Buha ponovo biti pozvan da svedoči.

Njemu poziv za današnje suđenje nije bio uručen, već je ostavljen na adresi prebivališta.

U ovom slučaju, koji je poznat i kao prva otmica “zemunskog klana” učestvovao i pokojni Dušan Spasojević, a sada se sudi za krivicno delo razbojništvo dvojici policajaca i dvojici pripadnika „zemunskog klana“.

Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, kao i nekadašnji pripadnici „zemunskog klana“ Nikola Bajić i Goran Ristić.

U nastavku suđenja pred Višim sudom u Beogradu biće pozvan da svedoči još jedan svedok saradnik tužilaštva, Dejan Milenković Bagzi.

rema optužnici, trojica optuženih su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka.

Pored optuženih i pokojnog šefa “zemunskog klana”, u ovom krivičnom delu navodno je učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv „zemunskog klana“, takođe pokojni Zoran Vukojević.

Optuženi Đajić je bio Vukojevićev kum.

Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Potom su ga ubacili u „golf 2“, za čijim je volanom bio optuženi Ristić i potom ga predali vođi klana – Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova – prva „otmica“ klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.

Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar