Foto:shutterstock; privatna arhiva; Nova.rs; EPA-EFE CRAIG WALKER

„Više od mesec dana neznanja. Mesec dana neprestanog razmišljanja, gde je moje dete, što mi se ne javi, da li je živa. Dišem, ali ne znam da li sam živa, neznanje me ubija“, ovim rečima uoči sutrašnjeg saslušanja Brajanu Volšu (46), suprugu nestale Ane Volš (39), rođene Beograđanke, kojoj se svaki trag izgubio 1. januara u gradu Kohasetu u Masačusetsu, započinje razgovor za naš portal njena majka, Milanka Ljubičić (69).

Vidno slomljena, krhkog zdravlja, naša sagovornica navodi da nije dobro kao i da ne zna šta može da se dogodi na sutrašnjem saslušanju.

„Od Aninog nestanka sam ponavljala da ću do 9. februara, a to je sutra, živeti i nadati se da će se ona pojaviti. Pričala sam jer sam bila uverena da je moje dete živo, da će se pojaviti. Došao je i taj 9., a ja Anu nisam čula, ne znam da li je živa. Ne znam šta da očekujem, ne znam šta će se sutra dogoditi“, kaže neutešna Milanka.

Foto:Nova.rs

Nada se da njen zet Brajan ipak nije ubio njenu ćerku. Uoči suđenja, Milanka podseća na situaciju od pre nekoliko dana, koja joj budi nadu da Ana zapravo nije svirepo ubijena.

„Dobila sam nepouzdanu informaciju, vest, da se DNK koji je pronađen na nekim tragovima u njihovoj kući ipak ne podudara sa Aninim. Ne znam, možda je to slamka, trunčica, ali ja verujem. Moje dete je rođeni borac i zato ne verujem da bi je ubio neko za koga se ona borila, neko sa kim je izrodila troje dece“, skrhana kaže naša sagovornica.

Foto:facebook/privatna arhiva

Ona dodaje i da za Brajana Volša, koji je na prvom saslušanju negirao krivicu, ima samo jedno pitanje.

„Gde je Ana? To je moje prvo i glavno pitanje za njega – Gde mi je dete, Brajane? Ne mogu da poverujem da je on to mogao da uradi, neshvatljivo mi je. Da li je moguće da njihove službe nisu pronašle neki čvrst dokaz ili možda jesu ali čekaju sutrašnje suđenje? Ne znam, ali neizvesnost me izjeda“, kaže Milanka za Nova.rs

Pročitajte još:

Milanka je u ranijim bolnim ispovestima o nestanku svog deteta, između ostalog, navela da je razmišljala šta će i kako će ako je istina da joj je mlađa ćerka ubijena.

„Ukoliko je Brajan to uradio, neka mu sud odredi kaznu, a najmanja je doživotna robija po mom mišljenju. Ne znam šta da kažem, ali ako se ispostavi da mog deteta nema više, onda bi trebalo tamo da bude sahranjena. Blizu svoje dece. Ja sam bolesna, a oni treba da joj pale sveću i nose cveće na grob ceo život“, rekla je neutešna majka.

BONUS VIDEO: Prema trenutnim informacijama epilog nestanka Ane Volš je koban

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare