Marko i Jovan Guzijan Cuner Foto: MUP Srbije, Privatna arhiva

Marko Guzijan, mlađi sin Jovana Guzijana Cunera koga je 2002. godine ubio “zemunski klan”, ponovo se u žiži pažnje javnosti našao nakon što je napravio incident u klubu "Kasina" u Beogradu, a potom razlupao nekoliko lokala. Reč je o nasledniku ubijenog Cunera, a obojica njegovih sinova poznati su po sukobima sa zakonom.

Mali Cuner je i ranije imao probleme sa zakonom, a javnosti je postao poznat kao maloletnik kada je aprila 2007. godine u pečenjari „Uno“ u Zemunu ubio Zorana Dimitrijevića (51) i njegovog sina Aleksandra (22). Za pomenuti zločin osuđen je na osam godina maloletničkog zatvora.

Pročitajte još:

Ubrzo po izlasku iz zatvora nastavio je sa činjenjem krivičnih dela, pa se ponovo našao iza rešetaka. Naime, Guzijan je 2017. sa Vojislavom Mitkovićem uhapšen u Zemunu, a oni su se sumnjičili da su, sa još nekoliko osoba, oteli sugrađanina Z. L. i mučili ga.

„Oni su sačekali mladića ispred stana i nasilno ga i uz upotrebu elektrošokera izvukli iz automobila. Nakon toga su mu vezali ruke lisicama i ubacili ga u svoja kola. Odvezli su ga do nenaseljenog dela Zemun polja i tukli, pritom mu nanevši teške telesne povrede. Kad se iživljavanje završilo, odvezli su ga na drugu lokaciju, gde su ga izbacili iz kola“, pisali su ranije mediji.

Inače, Marko je sin Jovana Guzijana Cunera koga je oktobra 2002. godine. ubio „zemunski klan“, i koji se dovodio u vezu s kriminalom devedesetih u Srbiji. Tada se navodilo da je likvidacija bila po naređenju vođe Dušana Spasojevića Šiptara.

Izrešetan „kalašnjikovim“

Cuner je ubijen oko 22.40 sati u pucnjavi na Novom novosadskom putu, dok su teže ranjeni Dejan Čotrić (23) i Rade Cvetić (19). Guzijan, Čotrić i Cvetić bili su u crnom „golfu 4“ koji su kretao prema Novom Sadu.

U istom smeru, s leve strane, kod raskrsnice sa Solunskom ulicom u zemunskom naselju Novi grad, prišao im je sivi „audi A6“ sa zatamnjenim staklima iz koga su (naverovatnije „kalašnjikovim“) počeli da pucaju nepoznati napadači. „Golf“ i „audi“ kretali su se paralelno nekih 50 metara, kada je Guzijan, koji je upravljao „golfom“, izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo na trotoar i oborio stub javne rasvete.

Jovan Guzijan Cuner Foto: Privatna arhiva

Guzijan je na licu mesta ostao mrtav, od povreda u predelu glave i grudi. Da bi bili sigurni da su obavili posao, nepoznati napadači, prema neprovernim informacijama, zaustavili su se pored „golfa“ i „overili“ Guzijana. Vozačeva strana bila je izrešetana, a na putu je bilo rasuto više od 50 čaura, pisao je tada Glas javnosti.

Čotrić i Cvetić su s teškim povredama prevezeni kolima Hitne pomoći u Urgentni centar gde su se do zaključenja ovog izdanja „Glasa“ lekari borili za njihove živote.

Jovan Guzijan od ranije je poznat policiji. Bio je osumnjičen za ubistvo Dragana Ugarkovića Ugara, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi.

I Guzijanom drugi sin, tačnije Markov brat Petar, pošao je stopama svog oca o čemu svedoče brojne krivične prijave.

Petar Guzijan osuđen je prošle godine u Višem sudu u Beogradu na dve i po godine zatvora zbog neovlašćenog nošenja oružje. Naime, on je bio uhapšen jer je u avgustu 2018. godine iz automobila u pokretu pucao na Dragana Miladinovića Gageca, nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“, koji je tom prilikom bio na motoru.

Privođen je nekoliko puta, i to zbog pucnjave, trgovine narkoticima, ali i napada na policajca koji ga je hapsio.

Kasina i Jelena Karleuša Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, Marko Guzijan vinovnik je incidenta koji je izbio u noći između subote i nedelje u klubu „Kasina“. Najpre se popeo na binu u nameri da pleše s pevačicom Jelenom Karleušom, nakon čega ga je obezbeđenje izbacilo.

Potom je seo u „audi“ i razlupao nekoliko lokala.

BONUS video: Incident na Terazijama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare