Foto:Screenshot/Facebook/Petar Peki Mauković

Petru M. se na teret stavlja da je, kao radnik obezbeđenja jednog beogradskog splava, pokušao da ubije M.V. kome je od siline udarca polomljen temeni deo lobanje, a prebio je i S.V. koji se sa njim nalazio u drutšvu.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Petar M. (39) zbog sumnje da je 1. jula ove godine kao radnik obezbeđenja na jednom beogradskom splavu bezobzirnim nasilničkim ponašanjem pokušao da ubije M.V, dok je S.V. naneo lake telesne povrede. Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Pročitajte još:

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga – zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da je prvog jula oko 40 minuta posle ponoći, ispred ulaza na splav na savskom keju, najpre radnik obezbedjenja M.K. ušao u raspravu sa M.V. i S.V, u koju se takodje radnik obezbeđenja Petar M. uključio, pa je iz nepoznatih razloga krenuo da pesnicama udara oštećene u glave i tela.

M.V. je pokušao da beži, ali je Petar M, kako se sumnja, nastavio da ga udara, usled čega je oštećeni pao, a Petar M. mu je zadao još jedan udarac u glavu pesnicom, nanevši mu time teške telesne povrede opasne po život u vidu preloma temene kosti, uz krvarenje između mozga i lobanje.

Dok je M.V. ostao da leži, Petar M. je nastavio da udara S.V. pesnicom u glavu i telo, nanevši mu lake telesne povrede, nakon čega je okrivljeni napustio lice mesta. ‚Petar M. je inače bivši bokser.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar