Stanislav Hocevar
Stanislav Hočevar Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Potraga za nepoznatim lopovom, koji je tokom jučerašnjeg dana provalio u automobil nadbiskupa Stanislava Hočevara, i dalje traje. Pomenuta krađa šokirala je javnost pogotovo zbog činjenice da je nadbiskupu ukraden kofer u kome je bilo njegovo liturgijsko odelo i predmeti za bogosluženje.

Krađa se dogodila 4. februara dok je beogradski nadbiskup Hočevar u crkvi Svetog Ante Padovanskog u Beogradu služio misu – molitvu za pronalazak Mateja Periša, mladog Splićanina koji je nestao u Beogradu uoči Nove godine.

Pročitajte još:

„Nismo od tog bizarnog čina hteli da pravimo slučaj … niti o tome da obaveštavamo medije. Mislimo da se radi samo o provali i krađi, da počinitelj nije ni znao šta će naći u koferu, u kojem je bilo i ličnih stvari nadbiskupa Hočevara“, naveli su ranije za medije predstavnici Nadbiskupije.

Krađa je policiji prijavljena iste večeri, obavljen je uviđaj i pokrenuta istraga, a nadbiskup Hočevar oglasio se za Nova.rs o celom slučaju.

„Za vreme Svete mise, odnosno molitve koju smo nakon toga imali u samostanu, posvećenu nestalom Mateju Perišu, neko je razbio staklo i odneo kofer u kom su se nalazili najznačaniji liturgijski predmeti za jednog nadbiskupa. U pitanju je dar Svetog oca. Ja sam to primio 29. juna 2001. godine i ono predstavlja izraz zajedništva u crkvi. U pitanju je vrlo važan simbolički predmet“, priča Hočevar.

BONUS video: Na crnom tržištu ukradenih umetnina vrti se ogroman novac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar