Milorad Šušnjić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Milorad Šušnjić, bivši načelnik novosadske policije, prijavio je danas pretnje policiji, nezvanično saznaje Nova.rs.

Prema nepotvrđenim saznanjima Nova.rs, Šušnjić je danas prijavio pretnje, a navodno je pronašao GPS uređaj ispod svog automobila.

Podsetimo, Šušnjić se duži niz godina nalazio na mestu načelnika PU Novi Sad. Tokom njegovog boravka na pomenutoj funkciji, samo iz PU Novi Sad otišlo je oko 30 policajaca i inspektora.

Šušnjić se trenutno nalazi na optuženičkoj klupi sa nekadašnjom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović. Sudi mu se za zloupotrebu službenog položaja.

Pročitajte još:

U optužnom aktu, Hrkalovićeva se tereti da je optuženom Miloradu Šušnjiću, nakon podnošenja krivične prijave Želimira Kreštelice 1. decembra 2017. godine protiv osuđivanog kriminalca Darka Eleza, tražila da se na mere tajnog nadzora stavi Elez.

Kreštalica je prijavio Eleza da mu preti tražeći da mu ustupi građevinsku parcelu u Sarajevu. Prema navodima iz optužnog predloga, protiv Eleza je otvorena fiktivna operativna obrada od tog 1. decembra 2017. godine, pa do 21. septemba 2020, kada je Šušnjić smenjen sa mesta šefa novosadske policije.

Tako je, kako misli tužilaštvo, osim tajnog nadzora Elezove komunikacije, sprečeno i da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje.

BONUS VIDEO: Dolazak Milorada Šušnjića na suđenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar