Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Bivši član Dveri Srđan Nogo, koji je danas saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je vršio nasilje i učestvovao u neredima koji su se dogodili tokom protesta ispred Narodne skupštine Srbije, pušten je na slobodu.

Ovo je za portal Nova.rs potvrdio i njegov advokat Marko Pušica, koji navodi da je Nogo pre nekih desetak minuta pušten na slobodu.

„Tužilaštvo je dalo predlog da se mom branjeniku odredi pritvor do 30 dana, ali je on odbijen. On je pušten na slobodu večeras“, rekao je Pušica.

Podsetimo, Srđan Nogo saslušan je danas u tužilaštvu zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na javnim skupovima i on je negirao ovo krivično delo. On je, između ostalog, tokom današnjeg saslušanja izneo i niz optužbi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i visokih funkcionera u policiji, koji su, kako tvrdi, izdavali naređenja da policijski službenici vrše prekomernu upotrebu nasilja prema građanima.

Podsetimo, Nogo je prethodnih dana bio jedna od medijski najprisutnijih figura protesta na platou ispred Doma Narodne skupštine tokom kojih je u više navrata došlo do nasilja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare