Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Bivši član Dveri Srđan Nogo saslušan je danas u tužilaštvu zbog sumnje da je vršio nasilje i učestvovao u neredima koji su se dogodili tokom protesta ispred Narodne skupštine Srbije i on je negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret. Nogo se tereti za nasilničko ponašanje na javnim skupovima, a kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, on je na današnjem saslušanju izneo i niz optužbi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i visokih funkcionera u policiji, koji su, kako tvrdi, izdavali naređenja da policijski službenici vrše prekomernu upotrebu nasilja prema građanima.

Marko Pušica, advokat bivšeg člana Dveri, potvrdio je za naš portal da je Nogo danas saslušan i da je negirao krivično delo koje se tereti.

„Moj branjenik je negirao izvršenje krivično dela i na saslušanju je ukazao na sve okolnosti koje su pratile ovaj događaj. Interesantno je da se njemu, kao i mladiću Damnjanu Kneževiću, koji je takođe uhapšen zbog nereda, na teret stavlja da je kolovođa grupe koja je vršila nasilje, iako se u naredbi za istragu pominje samo on, odnosno nijedno drugo lice“, kaže Pušica za naš portal.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, Nogo je na današnjem saslušanju izneo i niz optužbi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, direktora policije Vladimira Rebića, komandanta Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), načelnika Policijske uprave za grad Beograd, kao i nekoliko NN lica, rekavši da su zloupotrebili svoje službene položaje.

Nogo je istakao da su oni izdavali naloge da policijski službenici upotrebljavaju prekomernu upotrebu sile prema građanima, koji su se nalazili ispred Skupštine. Između ostalog, on je posebno ukazao i na korišćenje pripadnika SAJ na pomenutim protestima i u cilju suzbijanja nereda, iako se jasno zna da se ova jedinica koristi u borbi protiv terorizma.

Više javno tužilaštvo bi tokom večeri trebalo da odluči o predlogu o određivanju pritvora Nogu, nakon čega će se znati da li će on biti pušten na slobodu ili sproveden u pritvor.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare