Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nekadašnji fudbaler Nikola Malbaša ponovo je danas negirao da je pokušao 8. jula 2020. da nožem izbode Igora Neškovića, koji je zadobio teške telesne povrede opasne po život.

On je na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu prvi put detaljno iznosio odbranu, tvrdeći da nije on, već jedan poznanik napao Neškovića tražeći da mu potpiše povraćaj novca, a da mu je on spasio život.

Ispričao je da je taj čovek čiji identitet nije otkrio, ušao na zadnje sedište automobile u kojem je on bio sa Neškovićem.

“Seo je iza suvozača i udarao me šakom po potiljku. Igor se okrenuo i pokušao da ga uhvati, da me više nije udarao. Ja sam se okrenuo i video nož koji se zabio Igoru u grudi. Igor se uhvatio za oštricu, a i ja sam uhvatio nož u nameri da ga otmem, što sam i uspeo”, ispričao je Malbaša, prenele su Novosti.

Taj čovek je, prema rečima optuženog, otvorio vrata od automobila i otrčao, a Nešković je njemu rekao da beži da ga ne bi napao ponovo.

“Ja sam sa nožem otrčao u suprotnom pravcu ka svojoj kući”, rekao je Malbaša, a potom je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva, odbrane i suda.

Novosti podsećaju da je Malbašu nadzorna kamera snimila kako trči trotoarom sa nožem u ruci.

Na kraju današnjeg suđenja sudsko veće je odbilo da mu ukine pritvor ili zameni za kućni. On se u pritvoru nalazi od hapšenja u julu prošle godine, nakon sto je desetak dana bio u bekstvu.

Na suđenju u maju Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put.

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužnicom tereti bivšeg fudbalera za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Malbaša je bio u bekstvu desetak dana pre nego što se 19. jula predao policiji i od tada je u pritvoru.

Kako je tada sapšteno iz tužilaštva, bivši fudbaler se sumnjiči da je sa umisljajem pokusao da liši života ostećenog u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nozem naneo više teških telesnih povreda.

BONUS VIDEO: Protest advokata u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar