Foto: MUP

Nišlijka Vesna M. (54) pridružila se krivičnom gonjenju Kragujevčanina Zvonka Cvetkovića (66) i zatražila da joj vrati 460.000 dinara za koliko je oštetio, predstavljajući joj se kao savetnik Aleksandra Vučića.

Pred Višim sudom u Nišu danas je nastavljeno ponovljeno suđenje Cvetkoviću zbog prevare bivše emotivne partnerke i iznude čija je žrtva bila njena prijateljica Nataša R.

On je prvostepenom presudom osuđen na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara jer je Vesnu doveo u zabludu predstavljajući joj se kao Vučićev savetnik Miroslav Milenković i uzeo joj 350.000 dinara.

Takođe, pretnjama je prinudio Natašu da mu preda 29.600 evra i 400 švajcarskih franaka kako bi navodno svojim vezama, sprečio njeno hapšenje. Međutim, Apelacioni sud je tu presudu ukinuo i naložio da se Cvetkoviću opet sudi.

Vesna je u sudnici identifikovala Zvonka  kao osobu koja joj se prilikom prvog susreta 2015. godine predstavila kao savetnik tadašnjeg premijera.

„Stupili smo u intimnu vezu, ništa me nije navodilo na sumnju da nije onaj za koga se izdaje. U mom prisustvu je telefonirao, navodno je razgovarao sa Jorgovankom Tabaković, Vladimirom Rebićem, Nebojšom Stefanovićem, Zoranom Mihajlović… Obećao mi je i posao u Narodnoj banci Srbije čim neki službenik ode u penziju. Uvek kada smo putovali na kontrolnu tablu svog „citroena“ je stavljao blinkere, kazao je da mu ih je dao Rebić da bi brže vozio autoputem“, opisala je Nišlijka kako je upala u zamku prevejanog prevaranta.

Objašnjavajući kako je Zvonko stupio u vezu sa njenom prijateljicom Natašom, ona je kazala da je sa njim o njoj razgovarala kao i o drugim svojim prijateljima.

„Jednom prilikom je kazao da će Nataša biti uhapšena, te da je pozove naša zajednička prijateljica i o tome je obavesti jer se njen telefon navodno prisluškuje. Rekao je da ima neke informacije za nju. Ništa mi nije bilo sumnjivo jer sam mu
verovala“, nastavila je Vesna.

Baš iz tog razloga, kako je objasnila,  pozajmila mu je  najpre 50.000 dinara a zatim 1.200 evra koje je uzela od prijateljice.

„Bili smo u Vrnjačkoj Banji, tamo me je zaprosio. Dala sam mu novac, vratio mi je samo 1.200 evra koje sam pozajmila a
50.000 dinara nije. Kazao mi je da je u Beogradu kupio kuću za nas te da podignem kredit od 300.000 dinara kako bi je sredio.

Uradila sam to, čak sam mu dala karticu za mobilni telefon za koje je samo kraće vreme plaćao račune. Sa kamatom i
telefonskim troškovima duguje mi 460.000 dinara i zato ističem imovinsko-pravni zahtev u toj visini. Sve mi je ovo stresno i odvratno, htela sam da se ubijem kada sam shvatila šta mi je uradio. Ljuta sam na sebe što sam nasela na njegovu priču“, rekla je bivša ljubavnica prevaranta.

Cvetković je tvdio da je nameravao da joj pare vrati ali da ga je sprečilo hapšenje. Tokom svog izlaganja nijednom nije
pogledao Vesnu. Negirao je i navode optužbe da je od Nataše iznuđivao novac ističući da od nje ni po kom osnovu nije uzeo ni dinar.

Obrazlažući odluku da se lažno predstavlja, Cvetković je ranije kazao da žene vole moćne ljude, te da je bio u vezi i sa Vesninom koleginicom s posla  koja ga je takođe znala kao Milenkovića, zbog čega nije mogao da koristi pravo ime.

Tokom čitavog suđenja Cvetković ispoljava neuobičajeno ponašanje. Tako je protiv sudije koji mu sudi Mirka Draškovića
podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Kragujevčanin  je više puta osuđivan zbog prevara. Predstavljao se kao lekar, sudija Kasacionog suda, službenik BIA i lekar. Osuđen je nepravosnažno na šest meseci zatvora zbog proganjanja sudije iz Vranja Marije Janićijević, a prekršajni sudija iz Surdulice Dragana Nikolić ga je prijavila jer joj je pretio smrću.

BONUS VIDEO: Pandorini papiri i Srbija: Ministri, optužbe i Vlada koja ćuti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar