Foto: MUP

Viši sud u Nišu osudio je na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara Zvonka Cvetkovića (64) iz Kragujevca zbog prevare V.M. i iznude od N.R. kojima se 2014. i 2015. godine lažno predstavljao kao savetnik, u to vreme premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Lažnim prikazivanjem činjenica da je u bliskim odnosima sa srpskim premijerom i ljudima iz njegovog okruženja, odnosno sa članovima vlade, naveo je V.M. da na svoju štetu preda 350.000 dinara, dok je od N. R. iznudio da mu preda 29.600 evra i 400 švajcarskih franaka.

Oni navode i da je Cvetković sebe predstavljao savetnikom Aleksandra Vučića za bezbednost i visokim funkcionerom BIA, koji je u svakodnevnom kontaktu sa premijerom i pritom predočavao oštećen N.R. da joj se sprema hapšenje.

Telefonom je u vreme kada je bio u društvu sa N. R. navodno pozivao tužioca za organizovani kriminal, razgovarao sa tužiocem o njenom slučaju, a od nje tražio 30.000 evra kako bi sprečio hapšenje.

Istovremeno joj je pretio da može ostati bez porodice ukoliko traženi novac ne spremi i preda. Iz straha za sebe i bezbednost svoje porodice N. R. je isplatila lažnom savetniku premijera sav iznos.

Prevara i iznuda obelodanjeni su posle susreta ove Nišlijke sa Aleksandrom Vučićem, prilikom njegovog boravka sa članovima vlade Srbije u Nišu 2017. godine.

Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Nišu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar