Slobodan Milenković Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Na ročištima u predmetu „Jovanjica 1“ zakazanim za 11. i 12. april ove godine, u svojstvu svedoka biće ispitan inspektor Slobodan Milenković koji je predvodio policijsku akciju na tom imanju u novembru 2019, piše BIRN. Kako navodi ovaj istraživački portal, iskaze će dati i četvorica Milenkovićevih kolega koji su, takođe, učestvovali u pomenutoj akciji – Ljubomir Petrović, Miloš Jurišević, Dušan Mitić i Milan Isakov.

„Oni će pred sudskim većem predvođenim sudijom Zoranom Ganićem biti saslušani po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je u februaru ove godine ukinuo rešenje Ganićevog veća o izdavjanju izvesnog broja dokaza iz predmeta „Jovanjica 1“. Apelacioni sud je, naime, u rešenju o ukidanju odluke o izdvajanju dokaza naveo da Specijalni sud za organizovani kriminal mora ponovo da razmotri svoju odluku, ali da prethodno mora da sasluša pomenute policajce“ – piše BIRN.

BIRN podseća da je, sudsko veće, na čijem je čelu sudija Zoran Ganić, tokom ročišta u predmetu „Jovanjica 1“ održanom 22. novembra prošle godine, odlučilo da se iz predmeta izdvoje dokazi pronađeni na Jovanjici prilikom jednog od pretresa, među kojima je i 660 kilograma osušenog kanabisa.

PROČITAJTE JOŠ

„Međutim, Apelacioni sud u Beogradu uvažio je žalbu zamenika tužioca za organizovani kriminal i pomenutu odluku ukinuo 24. februara ove godine i vratio je prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. Apelacioni sud je odluku o izuzimanju dokaza iz postupka ocenio kao preuranjenu i zatražio da pre ponovnog odlučivanja o tim dokazima, Specijalni sud, u svojstvu svedoka, ispita Milenkovića i njegove kolege koje su obavile sporni pretres. Njihovo saslušanje tražili su i tužilaštvo i odbrana još pre nego što je Specijalni sud doneo rešenje o izuzimanju dokaza, a na ovo je u obrazloženju odluke podsetio i Apelacioni sud“ – navodi se u tekstu BIRN-a.

BONUS VIDEO: Inspektor Slobodan Milenković na razgovoru u Tužilaštvu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare