Foto: MUP Srbije

Policija je u velikoj akciji uhapsila Darka Eleza, koji je označen kao vođa kriminalne grupe koja je duži vremenski period delovala na području Bosne i Hercegovine i Srbije, a kako saznajemo, za njim je međunarodnu poternicu raspisala BiH, odnosno Interpol Sarajevo.

„Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je u postupku pružanja međunarodne pravne pomoći po zahtevu Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine od 16.12.2020.godine i po međunarodnoj poternici Interpol-a Sarajevo za privremeno pritvaranje lica E.D., pre podnošenja originalne dokumentacije države molilje, dana 21.12.2020.godine saslušao osumnjičenog E.D i doneo rešenje kojim se prema E.D određuje privremeni pritvor koji može trajati 18 dana usled postojanja okolnosti koje ukazuju da će se lice čije se izručenje zahteva sakriti ili pobeći u cilju ometanja postupka odlučivanja po zamolnici ili sprovođenja izručenja“, navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu i dodaje:

Pročitajte još...

„Privremeni pritvor će se ukinuti ako molba za izručenje i dokumentacija navedena u članu 4 Ugovora između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine o izručenju ne bude dostavljena u roku od 18 dana od dana pritvaranja. Pritvor se, na obrazloženi zahtev države molilje, može produžiti ali ni u kom slučaju ne može preći 40 dana od dana pritvaranja“, navodi se u saopštenju.

Dalje se ističe da je izručenje traženo zbog krivičnog dela pripadništvo organizovanoj kriminalnoj grupi.

Foto: Printscreen/YouTube

„Naime, molbom Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine traži se izručenje lica E.D radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred sudom Bosne i Hercegovine zbog krivičnog dela organiziranog kriminala iz člana 250 stav 2 Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa kaznenim delom organizirani kriminal iz člana 383 A stav 2 Kazneonog zakona Republike Srpske i dr.“, navodi sud.

Podsetimo, Elez je od ranije poznat organima gonjenje. Iza sebe ima poduži krivični dosije, a njegova grupa dovođena je u vezu sa najtežim krivičnim delima, među kojima su pokušaji ubistva, razbojništva, iznude.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar