Više ministara i javnih funkcionera odlazeće Vlade Srbije okupilo se u sredu u naselju Jugovićevo u Novom Sadu na predaji ključeva stanova pripadnicima službi bezbednosti. To je bila prilika za novinarska pitanja o više aktuelnih tema, a najviše pažnje izazvalo je prisustvo direktora Bezbednosno-informativne agencije Bratislava Gašića.

Zašto se odvalilo brdo u Grdelici – ispitaće BIA, kako je blato završilo u kotlovima TENT-a – ispitaće BIA, gde je nestalo žito iz robnih rezervi – ispitaće BIA, zašto je nastala nestašica šećera – ispitaće BIA. To su najave koje smo dobijali od predsednika Aleksandra Vučića kada su se sve ove afere dešavale, ali javnost nije saznala epiloge tih istraga. Upitan za nestašicu šećera, direktor BIA je novinarki N1 rekao da mu nije teško da odgovori, ali da ipak po zakonu postavi pitanja BIA kako bi dobila odgovor, piše N1.

Gašić je rekao da BIA ne objavljuje izveštaje o svim gorućim problemima koje je istraživala jer ta služba „nije policija u klasičnom smislu da objavljuje rezultate“. Upitan da li imaju rezultate tih istraga, Gašić odgovara da bez rezultata ne bi radili.

„BIA je uključena u sve probleme koji na bilo koji način mogu da ugroze bezbednost i stabilnost građana“, kazao je direktor BIA.

On nije odgovorio da li i huligani sa tribina, koji su nedavno skandirali protiv novinarke Brankice Stanković, mogu da ugroze stabilnost i bezbednost.

Upitan o tome da li i u mandatu nove vlade očekuje novu funkciju, Gašić odgovara: „Maksimalno profesionalno obavljam svoj posao i trudim se da pomognem predsedniku Vučiću sa pozicije na kojoj sam“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare