Foto: Privatna arhiva

Jedna Beograđanka javila se redakciji portala Nova.rs nakon što su se ona i njena majka našle ne meti prevaranta, kom su najpre izdale stan u centru glavnog grada, a koji je potom iz njega odneo sve stvari. Kako je ova čitateljka ispričala za naš portal, policija je ubrzo nakon njene prijave uhapsila osumnjičenog prevaranta M. Š. (29) iz Železnika.

Ova Beograđanka našoj redakciji javila se kako bi upozorila građane na ovakve prevarante, ali i da sve posavetuje da budu veoma oprezni prilikom izdavanja stanova, kako ne bi prošli kao ona i njena majka.

„Mi smo stan u centru Beograda izdali tom dečku preko agencije, a on se bavio izdavanjem stanova na dan, za šta je imao i registrovanu firmu. Tako smo i mi njemu izdale stan, koji smo, svega šest meseci pre toga, kupili. Njemu smo ustupile praktično nov stan, sve u njemu je bilo luksuzno, od garnitura, stolova, do kuhinjskih delova. Čak su kvačice na kuhinjskim delovima bile svarovski. Mi takve stvari u našem domu nemamo, ali smo u taj uložile kako bismo mogle da ga izdajemo“, kaže ova Beograđanka.

Foto: Privatna arhiva/ Stan pre izdavanja

Kako navodi, sve je izgledalo savršeno, međutim, šok ih je sačekao nakon ukidanja vanrednog stanja u Srbiji, koje je proglašeno usled epidemije koronavirusa u našoj zemlji.

„On je u tom stanu bio godinu i nešto dana, a sa njim je za sve to vreme komunicirala moja mojka, koja je penzionerka jer ja radim van grada.  Ona od oktobra nije ušla u stan pod izgovorom da su “gosti stalno u njemu”, kako je on tvrdio. Stanarinu od oko 400 evra davao je van stana, a situacija se zakomplikovala nakon korone. Posle korone smo ga pozvale, međutim, on se nije javljao na telefon. Rekla sam mami da ode u stan da proveri šta se dešava, a kada je došla, imala je šta da vidi – stan je bio potpuno prazan“, kaže žena.

Foto: Privatna arhiva/ Stan posle izdavanja

Kako navodi, prevarant je iz stana izneo bukvalno sve, osim kreveta.

„On je iz stana odneo sve, ostavio je jedan kauč, koji nije mogao da iznese zbog vrata, jer smo mi, prilikom unošenja, morali da izbijemo vrata zbog veličine. Takođe, ostao je i televizor i orman, za pravo čudo. Stan je potpuno uništen, pričinjena nam je velika materijalna šteta. Po zidovima ima nekih rupa, radijatori su uništeni“, priča ona.

Foto: Privatna arhiva

Beograđanka u razgovoru za naš portal ističe da je policija odmah po prijavi uhapsila osumnjičenog.

„On je policiji rekao da su stvari slomili gosti, koji su iznajmljivali stan, i da ih je samo izneo iz stana. Tužiću ga za imovinu. Dosadašnja istraga pokazala je da on ima još stanova koje na identičan način izdaje. Ja sam samo htela da skrenem pažnju građanima da paze kome izdaju stanove“, dodala je ona.

Oprostile mu kiriju zbog korone

Kako je rekla ova žena, njena majka i ona su M.Š. izašle u susret tokom epidemije koronavirusa i nisu mu tražile kiriju, jer je rekao da ne radi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare