Foto:GoranSrdanov/Nova.rs; Dragan Mujan/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs

U proteklih nekoliko meseci na ulicama Beograda došlo je do brojnih incidenata, tuča, ali i krvavih okršaja i saobraćajnih nesreća. Praktično, Beograd je postao divlji zapad, a to možda najbolje ilustruje slučaj koji se dogodio u nedelju kada je muškarac pucao na vozača zbog svađe u saobraćaju.

Građani su i dalje potreseni zbog slučaja koji se dogodio tokom vikenda, i to usred dana, kada je došlo do pucnjave u samom centru Beograda. Do incidenta je došlo kada je vozač terenca, nakon svađe sa motociklistom, izašao iz vozila, a potom i ispalio hitac u pravcu motocikla. Napadač je potom pobegao s lica mesta, a motiv ovog napada koji se dogodio oko 16 sati bila je bezazlena rasprava u saobraćaju.

Pročitajte još:

Ovaj slučaj podsetio na brojne incidente proteklih meseci u glavnom gradu Srbije, ali i nametnuo pitanje koliko je Beograd zaista bezbedan grad. Tako se prošle nedelje dogodio stravičan napad u Zemunu kada je mušterija pretukla radnicu u supermarketu.

Nesrećna žena zadobila je povrede glave i noge i prevezena je u KBC Zemun.

Još jedan napad desio se iste nedelje, i to u razmaku od samo nekoliko dana, kada je napadnut Darko Lilić, sin bivšeg predsednika SR Jugoslavije Zorana Lilića. Napad se dogodio na Novom Beogradu, a na društvenim mrežama ubrzo je osvanuo snimak jezivog prebijanja.

Na njemu se vidi kako dvojica napadača prilaze Liliću, a potom ga pesnicama udaraju. Žrtva pada na beton i ostaje da leži, dok napadači odlaze s lica mesta.

Identičan napad dogodio se tokom vikenda u Vinči, kada su maloletnici pretukli 14-godišnjeg dečaka i polomili mu zub, iz čista mira.

Ni provod u Beogradu ne može da prođe bez incidenata, pa se tako izlazak neretko pretvori u noćnu moru. Tako je bilo i za četvoricu stranih državljana, koje je pretuklo obezbeđenje jednog noćnog kluba.

Oni su pretučeni u toku prošle nedelje ispred beogradskog splava „Na vodi kafana“. Kako su mladići u razgovoru za portal Nova.rs ispričali tada, desetak muškaraca obučenih u crno tukli su ih i šutirali unutar kluba, a potom su nastavili da ih tuku ispred. Međutim, osoblje ovog ugostiteljskog objekta negiralo je da se u kafani dogodio pomenuti incident.

Foto:Privatna arhiva

Takođe, početkom oktobra dogodile su se dve jezive tuče u Beogradu i to jedna u samom centru grada ispred TC Rajićeva, dok se druga dogodila ispred Beogradskog sajma.

U tuči ispred TC Rajićeva, naočigled brojnih očevidaca, povređen je jedan mladić koji je udaren pikslom u glavu nakon svađe, dok su ispred Beogradskog sajma povređena dva muškarca. Jedan je ranjen nožem, a obojica su zbrinuti u Urgentnom centru.

Kada su u pitanju tuče, one nisu izostale ni tokom septembra. Krajem tog meseca dogodila se svađa u saobraćaju na Zvezdari nakon koje je muškarac presreo drugo vozilo, a zatim pretukao dvadesetčetvorogodišnjeg vozača drugog vozila nanevši mu teške telesne povrede.

Bahati vozači gaze pešake

Sa druge strane, nesreće usred dana postale su gotovo svakodnevne, a bahati vozači konstantno divljaju ulicama glavnog grada. Tako je bilo i pre nekoliko dana, kada je, u Višnjičkoj ulici, vozač „škode“ oborio šestogodišnje dete koje je od posledica udara zadobilo teške povrede glave i noge, a prevezeno je u bolnicu u Tiršovoj gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Još jedna stravična nesreća dogodila se i na Adi, kada je kombi na pešačkom prelazu naleteo na desetogodišnjeg dečaka koji je od siline udarca odleteo dva metra. Na svu sreću, nije imao težih vidljivih povreda i prevezen je u dežurnu ambulantu.

Kolima uleteo u perionicu

Sem nesreća, tuča i napada, proteklih nedelja bili smo svedoci i nesvakidašnjih incidenata. Takav se dogodio u perionici TC Novi Merkator na Novom Beogradu, kada je vozač „BMW-a“ uleteo u perionicu, pokosio radnika i oštetio nekoliko vozila.

Foto:printscreen/instagram/192_rs/

Tom prilikom je radnik perionice zadobio teže povrede.

Zasad nije poznato zbog čega je vozač stisnuo gas u perionici, iako su se ispred njega nalazila vozila.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća blokirala saobraćaj na Pančevačkom mostu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare