Belivukovom pajtosu počinje suđenje za ubistvo u „Tiltu“

Hronika 26. jan. 202208:06
Podeli:
Foto: Instagram / Društvene mreže

Pred Višim sudom u Beogradu danas treba da počne ponovljeno suđenje Milovanu Tadiću povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt" u decembru 2015. gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu, od koje je on dve sedmice kasnije preminuo.

Suđenje će biti održano u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici umesto u Palati pravde.

Tadić je 4. februara 2021. godine uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru.

Optužen je zbog preprodaje droge, i ne tereti se za ubistva, koja se toj grupi takođe stavljaju na teret optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tadiću se u slučaju "Tilt" suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je prošlog leta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Tadić bio osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Vukiću, koji je od njihovih posledica preminuo u bolnici.

Pre tragičnog događaja Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje.

Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba "Tilt".

Tadić je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član Belivukove grupe i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge.

Bonus video: Sve žrtve Belivukovog klana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram