Belivukov bunker iz Humske drži funkcioner SNS, diler oružja

Hronika 22. jun. 202113:23 > 14:06
Podeli:

Partizanov restoran koji se nalazi u okviru stadiona u Humskoj, a u kom je pronađen navodni bunker koji su koristili pripadnici navijačke grupe Veljka Belivuka, izdat je još 2017. godine preduzeću čija je vlasnica Ivona Pušica, ćerka Milorada Pušice, istaknutog člana SNS i trgovca oružjem. Dokaze o ovim tvrdnjama danas je predao inspektorima SBPOK nekadašnji funkcioner Partizana i profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić.

Vuletić je u prostorije SBPOK stigao danas nešto pre podneva, a pre ulaska u zgradu on je okupljenim novinarima izjavio da poseduje zapisnik sa sedme sednice UO Partizana od 7. 6. 2017. na kojoj je doneta odluka o izdavanju Partizanovog restorana koji se nalazi u sklopu stadiona u Humskoj.

Vladimir Vuletić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Taj restoran, u kom je, kako su tvrdili ministar policije i predsednik države pronađen bunker Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe, izdat je preduzeću „Mitona d.o.o.“ koje je u vlasništvu ćerke Milorada Pušice, trgovca oružjem i člana Glavnog odbora SNS. Vuletić je istakao da je ovaj restoran dat u zakup na 15 godina, sa grejs periodom od pet, kao i da je reč o sednici koju je sazvao Milorad Vučelić.

„Imamo priliku da vam iskažemo stvari koje je MUP mogao da istrazi da je želeo. 7. jula 2017. godine na telefonskoj sednici Upravnog odbora JSD „Partizan“, pod predsedavajućim Miloradom Vučelićem, donosi se odluka da se sve prostorije restorana Partizan izdaju u zakup jednoj firmi „Mitona d o o“. Lakom pretragom možemo ustanoviti da je na mestu direktora ove firme Milorad Mića Pušica, član Glavnog odbora SNS i trgovac oružjem. Ovaj čovek je i danas u posedu pomenutih prostorija u kojima je pronađen snajper. Možda još ima nekog oružja“, rekao je Vuletić.

Vladimir Vuletić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

On je dodao i da to nije sve.

„Tokom 2015. godine, streljački klub „Partizan“ osniva firmu za trgovinu oružjem koja se naziva „Partizan arms“, a u upravi kluba nalazi se tada, takođe, Pušica. Međutim, stvar dobija neočekivani tok 2015. godine kada firmu preuzima drugi čovek i menja ime iz „Partizan arms“ u „Partizan tech“ i počinje da se bavi trgovinom oružjem kroz ovu firmu. To je Slobodan Tešić, takođe blizak SNS-u“, rekao je Vuletić i dodao:

Vladimir Vuletić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„On je i danas zakonski zastupnik ove firme. Mi svedočimo činjenici da su najviši izvršni organi krili informaciju o tome da je član Glavnog odbora SNS čovek koji je davao prostor grupi Veljka Belivuka. Režim je preko svog čoveka ovoj grupi davao prostor. Partizan, dame i gospodo, nije kriminalni klub. Kao što sam rekao pre četiri meseca, ne želim da dozvolim da neko kriminalizuje fudbalski klub Partizan, da ga neko naziva jatačkim klubom, ne dame i gospodo, ovo je učinio SNS. Ovo je direktna sprega režima Aleksandra Vučića sa grupom Veljka Belivuka, preko svoje dvojice ljudi – Milorada Miće Pušice i Slobodana Tešića“, rekao je Vuletić.

Pročitajte još:

Vuletić je istakao i da je ovo bio posao ministra policije Aleksandra Vulina.

„Ako neko treba da odgovara u SBPOK-u, onda su to ovi navedeni ljudi. Oni su morali da znaju ko im je u prostorijama, jer su im te prostorije dali. Ako je predsednik Vučić rekao da je snajper pronađen u tom prostoru bio namenjen njegovog eventualnoj likvidaciji, a taj privremeni vlasnik tog prostora je Milorad Mićo Pušića, član Glavnog odbora SNS, onda je to obračun unutar SNS. Kakav – ja to ne znam. Ja nisam član SNS, hvala Bogu“, rekao je Vuletić i dodao da u tom prostoru nije viđao Pušicu, kao i da je svega četiri puta bio tamo.

On je SBPOK dostavio zapisnik sa 7. sednice Upravnog odbora JSD „Partizan“ i istakao da se nada da će Služba za borbu protiv organizovanog kriminala tražiti originale dokumenata, koje je on danas dostavio.

Terzić: Dokumenta dobili od NN lica

Advokat Vladimir Terzić, koji zastupa Vuletića, naveo je da su dokumenta dobili od NN lica i da se nada da će policija zatražiti sva dokumenta.

„Zahvaljujemo se za sada NN licu iz fudbalskog klub Partizan, ili iz JSD „Partizan“, za koje još ne znamo ko je. Ovo očigledno dokazuje da još uvek ima jako čestitih ljudi, koji su nam dostavili zapisnik sa 7. sednice UO JSD „Partizan“. Na tom zapisniku, koji potpisuje Milorad Vučelić, doneta je odluka da se restoran „Partizan“ izda preduzeću „Mitona d o o Beograd“, u vlasništvu ćerke Milorada Pušice“, rekao je Terzić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar