Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Suđenje Branki i Milji Prijović, okrivljenima za pokušaj ubistva Miljinog novorođenčeta, počelo je danas pred Višim sudom u Beogradu.

Sud je doneo odluku da se javnost isključili sa suđenja radi zaštite maloletne oštećene, piše Blic.

Majku i ćerku Tužilaštvo tereti da su 23. decembra 2020. godine u Rojkovcu počinile krivično delo pokušaj ubistva, kada su tek rođeno Miljino dete bacile u kontejner.

Milja P, majka novorođenčeta, optužena je da je izvršila krivično delo teško ubistvo u pokušaju, dok je njena majka, bebina baba, optužena za saizvršilaštvo.

Podsetimo, jeziv slučaj je otkriven kada je 23. decembra prošle godine oko 20 sati u jednom od kontejnera pronađeno živo novorođenče. Kako je otkriveno, Milja je krila od porodice da je trudna i te večeri porodila se sama u kupatilu. Bebu je stavila u kesu i njena majka ju je odnela do kontejnera i ostavila je u njemu. Užas možda ne bi odmah bio otkriven da Milja nije obilno krvarila. Ekipa Hitne pomoći je ubrzo stigla na lice mesta i porodilju i njemu majku prevezla u bolnici. Lekari su odmah znali šta se dogodilo, pozvali su policiju i drugu ekipu Hitne pomoći koja je odmah krenula u potragu za bebom.

Jedan radnik Hitne pomoći došao je do kontejnera u kom se sumnjalo da je beba, polako je izvadio sve kese koje su bile bačene preko nje. Na dnu kontejnera ostale su samo četiri kese i policajka iz Obrenovca je pritrčala da mu pomogne te je polako opipavala jednu po jednu kesu. Kako je kasnije ispričala, kada je jednu dodirnula osetio se trzaj.

Odmah su izvukli kesu, koja, srećom, nije bila jako vezana te je beba imala nešto vazduha i davala je znake života i hitno je prevezli u bolnicu.

Dok se u naselju dešavala prava drama i borba za život novorođenčeta, suprug uhapšene Branke i otac porodilje vratio se kući sa posla i zatekao brojne velike tragove krvi u stanu.

„Komšinica me je pozvala i rekla da se Milja onesvestila i da je odvezla Hitna pomoć. Kupatilo je bilo krvavo, kao i dnevna soba. Dok sam čistio, pojavili su se policajci i pitali da li sam bacio đubre i da li se u našem stanu rodila beba. Zaprepastio sam se, a oni su mi rekli da je moje unuče bačeno u kontejner, ali da je srećom živo“, rekao je tada šokirani čovek.

Bonus video: Hapšenje škaljaraca u restoranu Durmitor 2017. godine

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar