Gerasim Atanaskovic predsednik opstine Trstenik
Gerasim Atanasković predsednik opštine Trstenik Foto:Opština Trstenik/trstenik.rs

Aleksandar Stanković, građevinski inspektor iz Trstenika tvrdi da je u svojim službenim prostorijama doživeo fizički napad od strane Gerasima Atanaskovića, predsednika skupštine u Trsteniku.

Prava drama odigrala se u petak u zgradi Opštinske uprave u Trsteniku. Mnogi zaposleni su bili zbunjeni galamom i svađom, a onda i dolaskom policije.

Naime, do incidenta je došlo između Gerasima Atanaskovića, predsednika skupštine u Trsteniku i Aleksandra Stankovića, građevinskog inspektora.
Atanasković je inače poznat u Tresteniku kao bivši suprug ministarke privrede Anđelke Atanasković, na koju se, kako saznajemo, često poziva, iako sa njom nije u dobrim odnosima.

Promovisao nasilje

Javnosti je takođe poznat po skandaloznom nastupu za skupštinskom govornicom gde je branio nasilje nad ženama.

„Čovek može da bije ženu kad stavi so na sto i čovek može da bije ženu kad ne stavi so na sto“, glasila je sporna izjava, a to je na svom Fejsbuk profilu objavio odbornik Skupštine opštine Trstenik Mario Spasić koji je izbačen sa sednice zbog prigovora koji je uputio nakon izjave Atanaskovića.

Inače, napadnuti inspektor tvrdi da je sve počelo nakon što je zatvorio bespravno gradilište Atanaskovićeve bliske rođake.

“Utvrdio sam da je odstupila od izdatog rešenja o rekonstrukciji objekta i obustavio gradnju. Nakon toga počeo je da se vrši pritisak na mene da otvorim gradilište, da svoje rešenje preispitam i povedem računa šta radim”, priča Stanković.

Kaže da je do kulminacije slučaja došlo u petak pred kraj radnog vremena. Stanković je ispričao da je u njegovu kancelariju ušao Atanasković u pratnji rođake kojoj je doneto rešenje.

“Besan se okomio na mene i gađao me rešenjima. Pitao me zašto neću da idem i otvorim gradilište. Rekao sam da ću to da uradim, kada me pismeno obaveste da su uklonili sve što je sagrađeno bez dozvole. Atanasković mi je onda pretećim glasom rekao da će ona da ukloni, a da ću ja da vidim šta će posle biti sa mnom”, rekao je Stanković.

Ovaj građevinski inspektor kaže da mu je predsednik skupštine “naredio” da će ubuduće sve izveštaje u vezi tog predmeta da podnosi lično njemu. Stanković naglašava da je to shvatio kao trgovinu uticajem i mobing, i da je odgovorio da to ne dolazi u obzir, jer mu Atanasković nije nadređeni.

“Krenuo je ka meni i počeo da mi se unosi u lice. Tražio je da ustanem, da bi mi pokazao ko je on. Ustao sam, a on me zgrabio za košulju i povukao ka sebi. Bio sam primoran da se branim i izgurao sam ga iz svoje kancelarije. Rekao mi je da sam gotov i da ću izgubiti posao, na šta sam ga ja u besu odgurao dalje niz hodnik”, kaže Aleksandar Stanković.

Atanasković bez komenara

Novine “Nova” pokušale su juče da stupe u kontakt sa predsednikom Skupštine opštine Trstenik Gerasimom Atanaskovićem kako bi nam ispričao svoju stranu priče, međutim on ovaj događaj nije želeo da komentariše. Potvrdio nam je da je u petak bio u kancelariji inspektora Stankovića.

„Neću da vam kažem ništa, ne dajem nikakve izjave. To je sve sada na tužilaštvu i sve će ići svojim tokom“, kazao je kratko Atanasković.

Bonus video: Veze između kavčana i grupe Velje Nevolje

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare