Sramna izjava predsednika Skupštine opštine Trstenik: Čovek može da bije ženu

Politika 03. sep. 202119:45 > 20:2510 komentara
Podeli:
Gerasim Atanaskovic predsednik opstine Trstenik
Gerasim Atanasković predsednik opštine Trstenik Foto:Opština Trstenik/trstenik.rs

Predsednik Skupštine opštine Trstenik Gerasim Atanasković rekao je danas na sednici, sa skupštinske govornice, u direktnom televizijskom prenosu, da "čovek može da bije ženu kad stavi so na sto i čovek može da bije ženu kad ne stavi so na sto".

To je na svom Fejsbuk profilu objavio odbornik Skupštine opštine Trstenik Mario Spasić koji je izbačen sa sednice zbog prigovora koji je uputio nakon ove izjave Atanaskovića.

Naime, nakon ovako nedopustivog izlaganja predsednika Skupštine opštine Trstenik, za reč se javio Mario Spasić koji je reklamirao povredu Poslovnika.

On je zahtevao da se Atanasković izvini svim ženama, što je predsednik Skupštine opštine sa govornice, kako je rekao Spasić „decidno odbio“ .

Atanasković je zatim udaljio Spasića sa sednice, a za njim su izašli i svi odbornici njegove odborničke grupe.

„Srpska napredna stranka sasvim sigurno ne podržava nasilje nad ženama i ovog čoveka treba smeniti, pošto ne želi da podnese ostavku. Niko normalan ne podržava nasilje nad ženama“, napisao je Spasić na Fejsbuku.

Ovakvu skandaloznu izjavu osudila je i potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić.

„Ova skandalozna rečenica kojom se poziva na nasilje prema ženama, jasan je znak da Jutka iz Brusa nije sporadičan slučaj u Srpskoj naprednoj stranci. Naprotiv, ovo je njihova politika i njihov odnos prema suprugama, ćerkama, majkama. Očigledno je da se sindrom Jutke širi po svim opšinama Rasinskog okruga“, navela je Dragana Rakić u saopštenju.

Ona je napomenula da nas ne čudi što ovo čujemo u Trsteniku, „jer to je grad u kome je direktor Bezbednosno informativne agencije poručio da voli novinarke koje lako kleknu, a zatim je uzanpredovao do neslućenih visina“.

„Srbija je zemlja čije građanke predsednik Srpske napredne stranke želi da podvodi stranim investitorima uz tupavo i bizarno izgovoreno „Eeeee“, u kojima Aleksandar Vučić nekažnjeno poručuje da ženi možete raditi šta vam je volja, ali unutar svoja četiri zida, a ne na ulici. Od stranke koja u svojim redovima ima članove poput Veljka Belivuka i Dragoljuba Simonovića, ne čudi nas da ovakve kadrove postavljaju na javne funkcije. Zato ja kao supruga i majka, kao ćerka i sestra, kao potpredsednica Demokratske stranke, zahtevam da odbornici Skupštine opštine Trstenik zbog ove sramotne izjave hitno smene Gerasima Atanaskovića sa mesta predsednika Skupštine opštine“, istakla je Dragana Rakić.

U današnjem Dnevniku TV Trstenik nije bilo reči o ovoj skandaloznoj izjavi predsednika opštine. Predsednica opštine Milena Turk je za RTV Trstenik samo govorila o  11 tačaka dnevnog reda koje su razmatrali odbornici.

BONUS VIDEO: Ćuta na protestu u Kragujevcu

Komentari

Vaš komentar