Olgica Markanović Foto:E-Stock_caslav_vukojcic

Olgica Markanović, nadrilekarka kojoj se sudi zbog sumnje da je tretmanima unakazili brojne pacijentkinje, aktivna je na društvenim mrežama, a estetski salon čiji je vlasnik, sudeći po objavama na društvenim mrežama, i dalje nesmetano radi. U opisu Instragram profila Markanovićeve se navodi da je osnivač edukativnog centra "Brazilska" u Banjaluci, koji redovno objavljuje svoje radove.

Pomenuti centar se bavi sa različitim tretmanima, a rezultate istih redovno postavlja na društvenoj mreži Instagram. Na profilu se može videti da je taj salon ranije objavljivao iskustva pojedinih pacijenata, u nameri da odbace optužbe koje su se pojavile u medijima nakon hapšenja Markanovićeve.

Salon je bio zatvoren neko vreme nakon privođenja Markanovićeve juna 2021. godine, a po svemu sudeći, on već neko vreme radi.

Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Na tom profilu objava nije bilo tačno godinu dana od privođenja nadrilekarke, a juna prošle godine ponovo su počeli da postavljuju rezultete tretmana koje rade. Nije poznato kako je moguće da je Markanovićevoj dozvoljeno da se bavi estetskim tretmanima, s obzirom da se protiv nje i dalje vodi postupak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Portal Nova.rs uputio je pitanje Prvom osnovnom sudu i Prvom osnovnom tužilaštvu, kako bismo proverili da li je Markanovićevoj izrečena zabrana bavljenjem estetskim tretmanima.

Pročitajte još:

“Mera bezbednosti zabrane vrsenja poziva, delatnosti i duznosti izriče se presudom, a kako je postupak protiv okr Olgice Markanović još u toku, za informaciju da li je zabranjeno bavljenje estetskim tretmanima, potrebno je da se obratite nadležnom upravnom organu koji je dao dozvolu za rad”, naveli su iz suda.

Iz tužilaštva su naveli  da se protiv O.M. se pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu i dalje vodi krivični postupak.

„Prema optuženoj je na snazi mera zabrane napuštanja boravišta, koja predstavlja meru za obezbeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje krivičnog postupka. Nijedna krivična sankcija ne može biti izrečena pre okončanja krivičnog postupka“, rečeno je iz tužilaštva.

Sa druge strane, ministarstva zdravlja u Srbiji i Republici Srpskoj do objavljivanja teksta nisu odgovorili na naša pitanja.

Markanovićeva, u javnosti poznata i kao barbi-doktorka, novembra prošle godine je puštena na slobodu, nakon što joj je ukinuta zabrana napuštanja stana.

Ona je uhapšena 2021. godine zbog sumnje da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih koje su se tada javile policiji.

Olgica Markanović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Optužnim predlogom okrivljenima je stavljeno na teret da su krivično delo učinile u periodu od 01.05.2020. godine do 01.03.2021. godine u neregistrovanom „Medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u Ulici Drinička broj 8a na taj način što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma-pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje“, navelo je ranije tužilaštvo.

Pročitajte još:

Markanovićeva je privdena na granici po prijavi udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, zatim informaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije kao i po prijavi oštećenih žena.

Nagrada za uspešnog privrednika

U periodu pre hapšenja bila je veoma aktivna na društvenim mrežama. Bila je sagovornica različitim televizijama i portalima koji se bave izgledom i negom, a čak je dobila i nagradu u Banjaluci koja se dodeljivala najuspešnijim privrednicima.

Takođe, veliki broj poznatih ličnosti ju je reklamirao, poput pevačice Svetlane Ražnatović.

BONUS VIDEO: Akcija MUP-a – zaplena marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar