Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Policajac iz Učica Rade Vasović zvani Bambi, izveo je u nedelju herojski podvig kada se sa terase na 15 spratu spustio sprat niže, kako bi ušao u stan dementne starice za koju se pretpostavljalo da je preminula.

Sve je počelo kada su vatrogasci dobili poziv da dođu i razvale vrata stana na 14. spratu solitera u Ulici Nikole Pašića, u kom živi dementna starica.

Njih su, zajedno s policijom, pozvale komšije jer nisu bili sigurni da li je starica uopšte živa.  Vrata su bila blindirana, pa vatrogasci nisu uspeli odmah da provale.

Policajac Vasović koji je bio prisutan sve vreme, shvatio je da ne smeju da gube vreme, da je starica možda još uvek živa i da joj je neophodna lekarska pomoć.

Odlučio je da u stan uđe preko terase – to jest da se sa 15. sprata spusti niz ogradu jedan ispod, razbije staklo na vratima i tako uđe u stan.

Policajac kog u Užicu zovu Bambi, ugvatio se za ogradu terase stana iznad staričinog i lagano se spustio na sprat ispod. Prisutni su bez daha posmatrali ovu akciju spasavanja i herojski podvig hrabrog policajca koji nije ni sekund nije razmišljao da je u tom trenutku stavio na kocku svoj život.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Kada se bezbedno spustio na terasu starice, upao je u njen stan i zatekao je živu. Čitavim krajem prolomili su se aplauz i ovacije za hrabrog policajca, o kome već dva dana priča celo Užice. Senilnoj starici ukazana je lekarska pomoć, a policajac Bambi se ubrzo vrati svojim redovnim aktivnostima.

Njegov herojski podvig oduševio je i sve njegove kolege koje ga opisuju kao izuzetno požrtvovanog i poštenog policajca.

Pročitajte još:

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare