Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

Željko Darmanovič, komandir Službe zaštite opštine Kolašin, koji je noćas učestvovao u akciji spasavanja dvojice srpskih državljana koji su kombijem sleteli u provaliju u kanjonu Morače, ispričao je za Nova.rs da se nesreća dogodila na nepristupačnom terenu, te da je zbog toga potraga, ali i akcija spasavanja trajala gotovo cele noći.

„Provalija je na tom mestu izrazito duboka, pa je pravo čudo da su uopte preživeli. Naše ekipe bile su na terenu već oko ponoći, ali je usledila opsežna potraga jer nismo imali tačnu lokaciju gde se nesreća dogodila“, kazao je za Nova.rs komandir Darmanović.

Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

On dodaje da se nesreća dogodila na 33. kilometru od Kolašina u mestu Subadanj, gde je okvirno i ulaz u kanjon Morače. Kombi s povređenima je lociran na osnovu tragova koji su ostali na putu uoči pada u provaliju.

Pročitajte još:

„Kombi je imao registraciju Uba, a dvojica povređenih su se, koliko sam shvatio, bavili skupljanjem i prodajom starog gvožđa. Jedan je teže povređen i njega smo morali na nosilima da iznesemo iz provalije i sa aslpinističkom opremom. Obojica su bili u svesnom stanju i prebačeni su u bolnicu u Podgorici“, kazao je Darmanović i dodao:

Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

„Kiša je padala, pa je moguće da su zbog klizavog kolovoza sleteli s puta“.

Podsetimo, dvojica srpskih državljana povrećeni su noćas oko ponoći kada je kombi u kojem su bili, sleteo u provaliju u mestu Subadanj, na magistralnom putu Podgorica-Kolašin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar