Pečurke pijace Šabac trovanje

Mariji G. iz Ćukovina, koja je osumnjčena da je prodavala pečurke na šabačkoj pijaci i otrovala najmanje 11 osoba, određen je pritvor posle saslušanja u tužilaštvu.

Starica Marija G. (72) osumnjičena je za teško delo protiv zdravlja ljudi. Javni tužilac je tražio određivanje pritvora, sa čime se saglasio sudija za prethodni postupak, pa će ona ostati u pritvoru do 30 dana.

Za ovo krivično delo je prema Krivičnom zakoniku zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Pročitajte još:

Starica je uhapšena u ponedeljak, a danas je na saslušanje kod tužioca dovedena u papučama i sporo se kretala pomoću štapa u pratnji dva policajca. Marija G. je izvesno vreme prodavala pečurke koje je brala u šumi u svom selu. Ljudi koji su je viđali na kapiji pijace, ispričali su da je pečurke prodavala po 400 dinara. Iako su se prvi otroani pacijenti javili već u prošlu sredu, njihovi simptomi su pogrešno protumačeni. Na društenim mrežama su građani proširili upozorenje da su se pojavile otrovne pečurke, ali nadležni ni tada nisu reagovali. U međuvremenu je broj otrovanih porastao na 11, a među njima su i 4 člana jedne porodice. Pacijenti su prebačeni na VMA na toksikologiju.

Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Nije poznato da li je pokrenut bilo kakav postupak protiv bilo koga od nadležnih iz inspekcije, komunalne milicije i ostalih službi koje su zadužene da kontrolišu promet hrane i pića, prodaju na pijaci, prodaju van pijace na nedozvoljenim mestima i čuvanje zdravlja građana. Inače, po rečima komšija, Marija G. se po selu hvalila da je na prodaji pečurka zaradila 75.000 dinara.

****

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za prostituciju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar