Baka Coka ponovo deli javnost: Pogrešni lekovi ili asepsol

Hronika 07. okt. 202012:54 > 13:13
Podeli:
Stojanka Stojanović, Foto: Vesna Lalić

Vest da je najpoznatija baka u Srbiji, poznatija kao Coka, Stojanka Stojanović, koja je pre dve godine ubila investitora Zorana Trifunovića, popila litar asepsola, izazvala je veliku pažnju javnosti. Bez obzira što je ubrzo stigla vest sa Vojno-medicinske akademije da nije pokušala da se otruje, nego da je popila pogrešnu terapiju, mnogo je onih koji veruju da je želela da sebi presudi. I ubistvo koje je počinila svojevremeno je podelilo Srbiju jer su mnogi ovaj zločin videli kao herojski čin. Ne samo da je podeljena javnost, nego ni veštaci nemaju identičan stav o njenom zdravstvenom stanju. Jedna grupa veštaka smatra da je neuračunljiva i da joj se zbog toga ne može suditi, dok je druga ocenjuje da je ona procesno sposobna.

Inače, Stojanovićeva je u više navrata isticala da je njeno zdravlje narušeno, i iz pritvora Centralnog zatvora puštena 31. avgusta prošle godine u kućni pritvor, takozvanu – nanogicu. Baka Coka je nakon toga što nije došla na pripremno ročište za pojedine medije izjavila da joj nije dobro.

“Loše se osećam, jako sam bolesna. Ne mogu na nogama da stojim, ne mogu da hodam, pijem puno lekova. Ja sam kod lekara non-stop”, rekla je ona za medije.

I pored toga što je optužnica protiv Stojanke Stojanović (72), poznatije kao baka Coka, koja se tereti za ubistvo građevinskog investitora Zorana Trifunovića (58) septembra 2018., podignuta početkom prošle godine, pripremno ročište u ovom postupku još uvek nije održano. Najpre je pripremno ročište bilo zakazano za februar ove godine, ali je odloženo jer se Stojanka nije pojavila iz zdravstvenih razloga, zbog čega je sud doneo naredbu da se obavi veštačenje njenog stanja. Ipak, ono do danas nije okončano.

Nakon toga je doneta naredba o veštačenju njenog zdravstvenog stanja, a početak ovog suđenja je i dalje neizvestan.

Podsetimo, Slobodanka Stojanović tereti se da je 2. septembra 2018. nasred ulice u Vučićevom prolazu na Zvezdari, sa nekoliko hitaca, ubila investitora Zorana Trifunovića. Stojanovićeva je ubrzo uhapšena, a ceo zločin snimile su nadzorne kamere sa obližnjeg objekata.

Na pomenutom snimku vidi se kako optužena hladnokrvno prilazi Trifunoviću na ulici, iz torbe vadi pištolj i puca u njega. Žrtva potom pada na tlo, nakon čega optužena još jednom puca u njega. Pretpostavlja se da je motiv ubistva dugogodišnji sudski spor između penzionerke i investitora, i to oko placa na kojem starica živi.

Inače, ubijeni investitor je od ranije poznat policiji i pravosudnim organima. Naime, Trifunović je bio hapšen, a protiv njega se vodilo i nekoliko krivičnih postupaka.

Trifunović je, navodno presretao i ubeđivao da mu proda plac kako bi na tom mestu sazidao zgradu, navela je mnoge da upravo penzionerku posmatraju kao žrtvu. Zato su mnogi ovo ubistvo videli kao herojski čin, a na Zvezdari su osvanuli i plakati, „Ulica narodnog heroja Stojanke Coke Stojanović“ i „Pravda za Coku“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar