Foto:Dejan Davidović/Miljana Isailović/Nova.rs, Shutterstock

Za samo nedelju dana, tačnije od prošlog vikenda, na putevima Srbiji bilo je više desetina nesreća. Najviše ih je bilo u glavnom gradu Srbije, a ono što je posebno zabrinulo građane jeste to što su žrtve uglavnom bila deca.

Crni niz započet je krajem prošlog vikenda. Naime, 23. oktobra šestogodišnje dete povređeno je u Višnjičkoj ulici u Beogradu. Dete je oborio automobil „škoda“, koji je vozio muškarac (41). Povređeni mališan je prevezen u Tiršovu i ima teške povrede glave i noge.

Samo nekoliko dana kasnije ponovo je povređeno dete. Nesreća se dogodila u utorak uveče, kada je na devojčicu na pešačkom prelazu naleteo automobil, u Ulici Narodnih heroja na Novom Beogradu.

Devojčicu je na obeleženom pešačkom prelazu oborio džip BMW X-5.

Pročitajte još:

Na sreću, dete je zadobilo zadobilo lake povrede i sanitetom Hitne pomoći preveženo u Institut za majku i dete.

Dvoje dece u jednom danu

Utorak je možda bio najkobniji dan. Najpre se dogodila nesreća u blizini Pravnog fakulteta u Beogradu, kada je autobus udario dete. Samo nekoliko sati kasnije došlo je do nove nesreće, kada je devojčica D.L. (5) povređena u blizini bazena „Milan Gale Muškatirović“, kada je na nju, dok je bila na bicikli, naleteo motocikl.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Devojčica je bila u pratnji majke kada ju je oborio motocikl marke „Honda“, koji je pobegao s lica mesta.

Još jedna nesreća, u kojoj je učestvovalo dete, dogodila se u Novom Sadu. Dete je, prema dosadašnjim infomacijama, zadobilo lakše povrede.

Trudnica rodila mrtvu bebu

Crni niz nesreća zahvatio je sve građane Srbije. Javnost Srbije još uvek je potresena zbog nesreće koja se dogodila u utorak kod Kladova, u kojoj je povređeno pet osoba.

Tragedija se dogodila u utorak oko 19 sati, kada je trudnica sa suprugom M. Ć. i prijateljima krenula iz Kladova u Negotin kako bi izašli i malo se proveli. U udesu je povređeno još pet osoba, među kojima i muž Jelene K., inače vatrogasac.

Foto: Nova.rs

Doktorka Jelena K., koja je bila u osmom mesecu trudnoće, usled nesreće, rodila je mrtvu bebu.

Kobna sreda u Srbiji

Sreda je bila kobna za vozače i putnike. U teškoj nesreći u Beogradu teže je povređen mladić, koji je hitno prevezen na VMA i odmah je odrađena reanimacija.

Pročitajte još:

Tokom istog dana, u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Bečeju, na Topolskom putu, jedna osoba je poginula, a dve su povređene. Sudarila su se dva putnička vozila.

Nesreće nisu zaobišle ni traktoriste, a tokom kobnog dana jedan muškarac smrtno je nastradao kod Bajine Bašte, kada je upravljajući traktorom sleteo sa puta. Još jedna nesreća u crnom nizu odigrala se kada je motociklista (26) doživeo tešku nesreću na putu Tomaševac-Orlovat i usled teških povreda stradao.

Najstrašniji bilans tog dana definitivno je bio na području Južnobačkog okruga. Dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća, u kojima su tri osobe poginule, jedna je teško, a osam je lakše povređeno.

BONUS VIDEO: Sudar vozila Hitne pomoći i automobila na Novom Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar