Stefan Karanović Foto: Nova S

Glavni javni pretres pred Prekršajnim sudom u Bačkoj Palanci na koji su pozvani optuženi Galonja Petar, Rodić Miloš i Petrović Stevan iz Čelareva kod sudije Stančević Slađane biće održan u sredu, 2. novembra. Oni su optuženi da su, nakon što su napali studenta Stefana Karanović, prema iskazu jednog od osumnjičenih, u potrazi za njim više puta nasilno upali u prostorije kompanije Delta agrara.

Optuženima preti kazna do 60 dana zatvora.

Podsetimo, Karanovića su sredinom februara, u okolini Čelareva, napala trojica muškaraca, udarili ga štapom i napravili mu posekotinu na glavi.

Inače, Karanović je dobio sve sporove protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu koji ga je optužio da je izneo informacije u medijima o kriminalu na tom fakultetu, što je on demantovao. Bio je suspendovan i izbačen sa fakulteta na 36 meseci, a fakultet je u više navrata odbio da mu izda potvrdu o položenim ispitima.

Pre nekoliko nedelja na državnom Pravnom fakultetu u Beogradu, Karanović je upisao završnu godinu.

„Slični incidenti kao što je ovaj ili napad na Glavnog urednika Žig infa i paljenje kuće njegovog kolege ne smeju da se dogode i zbog toga postupajući sud dakle sudija Slađana Stančević ima veliku odgovornost. Takav slučaj je nezabeležen u istoriji Bačke Palanke, kako zbog moguće političke pozadine tako i zbog ostalih bitnih okolnosti i u interesu javnosti Republike Srbije kao države sa pretenzijama za članstvo u EU je da mediji i sloboda govora kao i životi građana ostanu neprikosnoveno pravo“, izjavio je student Stefan Karanović za Žig info.

Sudija Osnovnog suda u Bačkoj Palanci Rajko Popović zakazao je juče glavni javni pretres, čime je u smislu Zakona o krivičnom postupku zvanično pokrenut krivični postupak protiv Galonje Petra zvanog Pepa iz Čelareva na osnovu Optuženog predloga koje je Javno tužilaštvo podiglo protiv istog zbog brutalnog napada na studenta Karanovića. Za taj slučaj Galonji preti godinu dana zatvora.

Takođe, protiv Galonje Petra zvanog Pepa se trenutno preduzimaju radnje Krivičnog gonjenja zbog osnovane sumnje da je ugrozio sigurnost sinu oficira Žandarmerije još sredinom proleća i za taj slučaj mu je zaprećena kazna do godinu dana zatvora.

„Kako su radnje predistrage odnosno radnje krivičnog gonjenja u toku, te da nemamo informacije da je Optužni predlog još podignut ne bih detalje postupka da komentarišem i ometam Javno tužilaštvo“, izjavio je povodom ovog slučaja za Žig info Karanović,

BONUC VIDEO: Milan Jovanović i Zlatko Kokanović: Ima li pravde u zemlji nepravde?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar